215
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά | REUTERS/Tom Brenner/File Photo

Μπουρλά για Τραμπ: Μου έλεγε να βγει γρήγορα το εμβόλιο γιατί θα τον βοηθήσει στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 00:17
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά
|REUTERS/Tom Brenner/File Photo

Μπουρλά για Τραμπ: Μου έλεγε να βγει γρήγορα το εμβόλιο γιατί θα τον βοηθήσει στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 00:17

Πιέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ να ολοκληρωθεί γρήγορα η έρευνα για το εμβόλιο, για πολιτικούς λόγους, δεχόταν ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο Μπουρλά, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο «The Carlos Watson Show» που θα μεταδοθεί την Παρασκευή, υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλούσε στο τηλέφωνο και τον προέτρεπε να βγάλει γρήγορα το εμβόλιο.

Το κίνητρο του προέδρου ήταν και πολιτικό: «Πρέπει να το κάνουμε γρήγορα, άνθρωποι πεθαίνουν. Φυσικά θα με βοηθήσει και στις εκλογές, αλλά οι άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό πράγμα»,  έλεγε ο αμερικανός πρόεδρος στον Μπουρλά.

Τόνισε πάντως: «δεν με πίεσε ποτέ να κάνω κάτι που θα ήταν ακατάλληλο».

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που πήρε έγκριση χορήγησης στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020.

Επιπλέον Μπουρλά δήλωσε ότι ήθελε και αυτός να βγει το σκεύασμα το συντομότερο, ενώ, όπως είπε και στον Τραμπ και στον Τζο Μπάιντεν, η εξέλιξη «θα κινηθεί με την ταχύτητα της επιστήμης». «Το σημαντικό για μένα ήταν η πίεση των δισεκατομμυρίων ανθρώπων που ξαφνικά είχαν επενδύσει τις ελπίδες τους σε εμάς και έπρεπε να επιτύχουμε», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις μελλοντικές επιδημίες και πανδημίες, ο επικεφαλής της Pfizer είπε ότι «σαφώς και θα υπάρξουν», αλλά πλέον «θα βρουν τον κόσμο πολύ καλύτερα προετοιμασμένο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...