448
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά | ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Μπουρλά για κορονοϊό: Μέσα σε έναν χρόνο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 17:43
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά
|ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Μπουρλά για κορονοϊό: Μέσα σε έναν χρόνο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 17:43

Μέσα στον επόμενο χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Μπουρλά ρωτήθηκε για το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην εκπομπή «This Week» του ABC και υπογράμμισε πως η βασικότερη προϋπόθεση ώστε ο πλανήτης να επιστρέψει στην κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός των πολιτών.

Βέβαια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η δημιουργία νέων μεταλλάξεων λέγοντας πως «το πιο πιθανό σενάριο είναι -επειδή ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο- να συνεχίσουμε να βλέπουμε νέες παραλλαγές που βγαίνουν» γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αναγκαιότητα του εμβολιασμού λέγονταν πως «πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η δημιουργός του εμβολίου της AstraZeneca, Σάρα Γκίλμπερτ και ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ εκτίμησαν επίσης ότι σύντομα η πανδημία θα φτάσει στο τέλος της, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Σχετικά με την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ο Άλμπερτ Μπουρλά, είπε ότι είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα να μπορείς να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σημειώνεται πως λίγα 24ωρα νωρίτερα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε τη χορήγηση της τρίτης, ενισχυτικής δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε άτομα άνω των 65 ετών, σε άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών, τα οποία διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από κορονοϊό (υποκείμενα νοσήματα), αλλά και σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης λόγω επαγγελματικής έκθεσης στον ιό και τους θέτει σε κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών.

Τέλος, σχολιάζοντας τον εμβολιασμό των παιδιά, με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτος – τόνισε πως οι παιδικές λοιμώξεις από τον κορονοϊό έχουν εκτοξευθεί σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται να υποβάλουν τα δεδομένα τους στον FDA για επανεξέταση πολύ σύντομα. Μάλιστα, πρόσφατα η Pfizer δημοσίευσε τα πρώτα της δεδομένα ασφάλειας σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, καθησυχάζοντας τους γονείς ότι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα μπορούσε σύντομα να είναι διαθέσιμο για άτομα κάτω των 12 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...