253
O Αλμπερτ Μπουρλά: λεπτομέρειες για τα νέα φάρμακα μέσα στο καλοκαίρι | John Thys /Pool via REUTERS

Μπουρλά: Το χάπι για τον κορονοϊό πιθανώς έτοιμο μέχρι το τέλος του 2021

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 13:11
O Αλμπερτ Μπουρλά: λεπτομέρειες για τα νέα φάρμακα μέσα στο καλοκαίρι
|John Thys /Pool via REUTERS

Μπουρλά: Το χάπι για τον κορονοϊό πιθανώς έτοιμο μέχρι το τέλος του 2021

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 13:11

Δοκιμές σε δύο αντιικά φάρμακα κατά του κορονοϊού, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2021 η Pfizer ενδεχομένως να έχει διαθέσιμο προς χρήση ένα χάπι για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ιού, το οποίο θα μπορεί να λαμβάνεται και στο σπίτι, όταν πρωτοεμφανίζεται η νόσος.

Μιλώντας στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας επεσήμανε μάλιστα ότι η αντιική θεραπεία αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του κορoνοϊού.

Όταν ρωτήθηκε για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στη βρετανική Telegraph, το οποίο ανέφερε ότι διεξάγονται κλινικές δομικές στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο, στις οποίες ενήλικοι εθελοντές λαμβάνουν χάπι για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, ο Μπουρλά παραδέχθηκε ότι όντως η Pfizer εργάζεται πάνω σε τέτοιου είδους θεραπείες.

Όπως είπε, η Pfizer επικεντρώνεται στην εκ του στόματος επιλογή, διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.

Η δυνατότητα να λάβει κάποιος αντιική θεραπεία κατά του κορονοϊού από το στόμα, στο σπίτι του, θα αλλάξει το «παιχνίδι», σύμφωνα με τον Μπουρλά.

Ερωτηθείς ποιο θεωρεί εύλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 και τη διάθεση του χαπιού στην κοινότητα, ο Μπουρλά απάντησε: «Εάν όλα εξελιχθούν καλά… ελπίζω μέχρι το τέλος του έτους».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer πρόσθεσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να παράσχει λεπτομερή ενημέρωση μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...