288
| REUTERS

Μπόρις Τζόνσον μετά την επιβίωση: Ωρα για δουλειά – θα παρουσιάσω το όραμά μου

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2022, 09:25
|REUTERS

Μπόρις Τζόνσον μετά την επιβίωση: Ωρα για δουλειά – θα παρουσιάσω το όραμά μου

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2022, 09:25

Ετοιμος να συνεχίσει τη δουλειά, μαζί με τους υπουργούς του, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μετά την επιβίωσή του στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εις βάρος του.

«Αυτή είναι μία κυβέρνηση που φέρνει αποτελέσματα στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους ανθρώπους αυτής της χώρας», θέλησε να υπογραμμίσει ο Τζόνσον σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πριν από τη συνάντησή του με τους υπουργούς. «Είμαστε στο πλευρό τού σκληρά εργαζόμενου βρετανικού λαού και θα συνεχίσουμε τη δουλειά».

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Τζόνσον θα παρουσιάσει το όραμά του για τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τη μείωση του κόστους της φροντίδας των παιδιών και προκειμένου να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν δικό τους σπίτι.

Aποδυναμωμένος, ο βρετανός πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να δώσει μάχη για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο των πολιτών, αλλά και σημαντικής μερίδας βουλευτών του.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ψηφοφορία ήταν ένα πλήγμα για τον Τζόνσον. Προκλήθηκε από τουλάχιστον το 15% των Συντηρητικών βουλευτών που υπέβαλαν επιστολές δυσπιστίας προς τον επικεφαλής τους. Τελικά το 41% των βουλευτών επαναστάτησε.

Οι φόβοι των Τόρις ότι ο Τζόνσον θα μπορούσε να τους κοστίσει τις επόμενες εκλογές ενισχύθηκαν από νέες δημοσκοπήσεις που καταδεικνύουν την επερχόμενη ήττα σε δύο ειδικές ψηφοφορίες στις 23 Ιουνίου.

Η πρώτη αφορά την έδρα στο Γουέικφιλντ, η οποία «ανήκει» ιστορικά στους ψηφοφόρους του Εργατικού Κόμματος στη βόρεια Αγγλία. Την Κυριακή, δημοσκόπηση της JL Partners έδειχνε τους Εργατικούς 20 μονάδες μπροστά.

Οι Συντηρητικοί αντιμετωπίζουν επίσης ήττα σε ξεχωριστές ενδιάμεσες εκλογές στο Τίβερτον και στο Χάνιτον (Honiton) στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Οι bookmakers θέλουν τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες φαβορί για να κατακτήσουν το προπύργιο των Τόρις.

Σημειώνεται ότι αμφότερες οι ψηφοφορίες προκλήθηκαν από την παραίτηση των βουλευτών των Τόρις λόγω σεξουαλικών σκανδάλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...