328
O Mάκης Βορίδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στο Μega | Mega/WebTV

Bορίδης: Πιθανόν πριν το Πάσχα η πρώτη κάλπη των εθνικών εκλογών

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 08:49
O Mάκης Βορίδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στο Μega
|Mega/WebTV

Bορίδης: Πιθανόν πριν το Πάσχα η πρώτη κάλπη των εθνικών εκλογών

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 08:49

Πότε τελικά θα γίνουν οι εκλογές; Σε αυτό το διαρκώς αναπάντητο ερώτημα –καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει τον απόλυτο στόχο της αυτοδυναμίας της ΝΔ και άρα έχει προεξοφλήσει τουλάχιστον δύο κάλπες, μια με απλή αναλογική και μία με ενισχυμένη– επιχείρησε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στο Μega, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι πρώτες εκλογές (αυτές της απλής αναλογικής) να διεξαχθούν πριν από το Πάσχα, δηλαδή 9 ή και 2 Απριλίου 2023.

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο Πρωθυπουργός να διαλύσει τη Βουλή, για την όλη διαδικασία. Ενα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα, να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Οσο για την παράταση της προφυλάκισης της κυρίας Καϊλή στις βελγικές φυλακές, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον εισαγγελέα».

Ερωτηθείς αν η απόφαση για την παραμονή της Εύας Καϊλή στη φυλακή, ενέχει και ένα πολιτικό μήνυμα, ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών φαλκιδεύεται η έννοια της δικαιοσύνης».

Στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα για τον στόχο της εξοικονόμησης ενέργειας, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι «αρκετοί δήμοι έχουν συμμορφωθεί με την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και κάποιοι άλλοι θέλουν ακόμη δουλειά».

Για τον μεγάλο διαγωνισμό στον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε:

«Αρχικά να πούμε ότι έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108.000, οι θέσεις που θα ενταχθούν κατ’ αρχήν είναι γύρω στις 5.500 και ίσως αυξηθούν κατά περίπου χίλιες θέσεις».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...