266
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο με υποστηρικτές του στη Φλόριντα | Twitter

Μπολσονάρο σε υποστηρικτές του: «Ολοι κάνουμε λάθη στο σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 09:49
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο με υποστηρικτές του στη Φλόριντα
|Twitter

Μπολσονάρο σε υποστηρικτές του: «Ολοι κάνουμε λάθη στο σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 09:49

Με το… σπιτικό του παρομοίασε τη διακυβέρνηση της Βραζιλίας ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, μιλώντας σε υποστηρικτές του στη Φλόριντα, τη Δευτέρα.

«Ολοι κάνουμε κάποια λάθη στο σπίτι», συμπεριλαμβανομένων μελών της εκάστοτε κυβέρνησης, είπε ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείες του «όλες οι μέρες ήταν Δευτέρες».

Ο Μπολσονάρο βρίσκεται στη Φλόριντα από τις 30 Δεκεμβρίου, όταν και έφυγε από τη Βραζιλία, δύο ημέρες προτού αναλάβει την προεδρία ο κεντροαριστερός διάδοχός του, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Metrópoles, υποστηρικτές του τον συμβουλεύουν να μην επιστρέψει στη Βραζιλία, όπου το Ανώτατο Δικαστήριο τον συμπεριέλαβε πρόσφατα στον κατάλογο των προσώπων σε βάρος των οποίων διενεργεί έρευνα για τον ρόλο τους στην έφοδο στις έδρες των τριών εξουσιών -δικαστικής, νομοθετικής και εκτελεστικής- που έγινε στην Μπραζίλια στις 8 Ιανουαρίου.

Χιλιάδες μπολσοναριστές εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο μια εβδομάδα αφού ανέλαβε ο Λούλα την προεδρία αρνούμενοι να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Οικτίρω αυτό που έγινε», είπε στους υποστηρικτές του ο Μπολσονάρο, χαρακτηρίζοντας «απίστευτα» τα επεισόδια.

Υλικοτεχνική υποδομή, έργα τέχνης ανυπολόγιστης αξίας και επίπλωση ήταν μέρος της δημόσιας περιουσίας, η οποία καταστράφηκε στις ταραχές.

Υποστηρικτές του Ζαΐχ Μπολσονάρο έξω από το σπίτι του στο Κίσιμι της Φλόριντα – REUTERS/Marco Bello

Πάνω από 1.100 άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση από τις αρχές για την έφοδο την οποία η νέα κυβέρνηση χαρακτηρίζει «τρομοκρατία».

Ο Μπολσονάρο που ήταν απομονωμένος και μάλλον σιωπηλός τις τελευταίες εβδομάδες της θητείας του, καταδίκασε τις καταστροφές μερικές ώρες αργότερα και αρνήθηκε πως είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επίθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...