247
| REUTERS/Ueslei Marcelino

Μπολσονάρο: Μη με ρωτάτε για τους νεκρούς του κορονοϊού – βαριέμαι

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 07:26
|REUTERS/Ueslei Marcelino

Μπολσονάρο: Μη με ρωτάτε για τους νεκρούς του κορονοϊού – βαριέμαι

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 07:26

Ακροδεξιός, ομοφοβικός, λαϊκιστής, φυσικά θρασύς, φαιδρός. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο δεν είχε πρόβλημα να προσβάλει, όχι μόνο τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από την πανδημία του κορονοϊού –νεκρούς που θα μπορούσαν να έχουν γλιτώσει αν απλώς είχε δεχτεί ότι ο ιός είναι επικίνδυνος και είχε λάβει τα στοιχειώδη μέτρα–, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για αυτούς.

Τη Δευτέρα ο Μπολσονάρο έκοψε τις ερωτήσεις για τα θύματα της πανδημίας. Είπε ότι δεν θέλει να «βαριέται» με ερωτήσεις που αφορούν το τραγικό ορόσημο των 600.000 θανάτων από την Covid-19, το οποίο ξεπέρασε η Βραζιλία την περασμένη Παρασκευή.

Τα δημοσκοπικά ποσοστά του Μπολσονάρο καταγράφουν πτώση λόγω του χειρισμού της πανδημίας, του αυξανόμενου πληθωρισμού και της αδύναμης οικονομίας.

Από την έναρξη της πανδημίας ο αμετροεπής πρόεδρος της Βραζιλίας επιχείρησε και συνεχίζει να επιχειρεί να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο του ιού, προτάσσοντας μη αποδεδειγμένες θεραπείες και τασσόμενος κατά των lockdown.

Τη Δευτέρα, καθώς ήταν περικυκλωμένος από υποστηρικτές του στην παραλία στο Γκουαρούχα, στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19.

«Σε ποια χώρα δεν πέθαναν άνθρωποι; Πες μου!» απάντησε ο ακροδεξιός πρόεδρος. «Κοίτα, δεν ήρθα εδώ για να βαρεθώ», συνέχισε ο ίδιος.

Με 601.011 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία, η χώρα καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 21.575.820· η Βραζιλία παραμένει στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...