342
H All Nippon Airways (ANA) είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ιαπωνίας. | EPA/KIMIMASA MAYAMA

Boeing 737 επέστρεψε στο αεροδρόμιο έπειτα από ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2024, 20:16
H All Nippon Airways (ANA) είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ιαπωνίας.
|EPA/KIMIMASA MAYAMA

Boeing 737 επέστρεψε στο αεροδρόμιο έπειτα από ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2024, 20:16

Μια εγχώρια πτήση της All Nippon Airways (ANA) στην Ιαπωνία επέστρεψε στο αεροδρόμιο αναχώρησής της μετά από ρωγμή που αναφέρθηκε στο παράθυρο του πιλοτηρίου κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η ρωγμή εμφανίστηκε στο εξωτερικό από τα τέσσερα στρώματα του παραθύρου που περιβάλλουν το πιλοτήριο.

Το περιστατικό δεν ήταν σοβαρό, αλλά αν δεν διορθωνόταν θα μπορούσε να είναι «αρκετά επικίνδυνο», δήλωσε εμπειρογνώμονας αερομεταφορών. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες, όπως αναφέρει το BBC.

Η πτήση NH1182 της ANA πετούσε από την πόλη Σαπόρο στο Χοκάιντο στην Τογιάμα, στο κύριο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού. Το αεροπλάνο, ένα Boeing 737, προσγειώθηκε πίσω στο αεροδρόμιο New Chitose του Σαπόρο περίπου στις 12:10 τοπική ώρα.

Εκπρόσωπος της ANA, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι η ρωγμή βρέθηκε καθώς η πτήση πέρασε πάνω από το Χοκάιντο . «Η ρωγμή δεν ήταν κάτι που επηρέασε τον έλεγχο ή την πίεση της πτήσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ωστόσο το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Αγνωστη η αιτία

Ο ειδικός στις αερομεταφορές, Τζον Στρίκλαντ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν ακόμη την αιτία της ρωγμής. «Τέτοια πράγματα μπορεί να συμβούν μερικές φορές, από κάτι που ίσως έχει χτυπήσει στο παράθυρο, όπως ένα πουλί ή χαλάζι» και πρόσθεσε: «Μπορεί περιστασιακά να υπάρξει ρωγμή καταπόνησης, από τη φθορά, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο».

Είπε ότι η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να αντικαταστήσει ολόκληρο το παράθυρο, όχι μόνο το σπασμένο μέρος, για να βεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος είναι απολύτως ασφαλές.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 59 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, ενώ οργανώθηκαν εναλλακτικές πτήσεις για τους επιβάτες.

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που αφορά ένα μοντέλο αεροσκάφους Boeing 737 σε δύο εβδομάδες. Ωστόσο, η πτήση της ANA δεν ήταν ένα από τα αεροσκάφη 737 MAX 9 της Boeing, αλλά μια παλαιότερη έκδοση που όμως «δεν ήταν καθόλου παλιό», δήλωσε ο κ. Στρίκλαντ.

Ολα τα αεροσκάφη Boeing 737-9 έχουν καθηλωθεί στο έδαφος από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή αεροπορίας, τη FAA, όταν ένα αεροπλάνο της Alaska Airlines πόρτα της καμπίνας ξεκόλλησε κι έπεσε στο έδαφος, αφήνοντας μια τρύπα στο πλάι της ατράκτου του την περασμένη εβδομάδα. Αργότερα βρέθηκε στην αυλή ενός σπιτιού.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...