296
| InTime News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Blue Horizon: Στην εισαγγελία τα τρία μέλη του πληρώματος

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2023, 11:27
|InTime News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Blue Horizon: Στην εισαγγελία τα τρία μέλη του πληρώματος

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2023, 11:27

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής τα τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προκειμένου να απολογηθούν για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Το τέταρτο μέλος του πληρώματος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, ο υποπλοίαρχος, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο μετά από ισχαιμικό επεισόδιο, όπως έγινε γνωστό, όπου και θα μεταβεί η ανακρίτρια προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Οι άλλοι τρεις είναι ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο πλοίαρχος του Blue Horizon.

Ο τελευταίος φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα, σύμφωνα με τους κανονισμούς, όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε δύο φορές το Ενιαίο Κέντρο του Λιμενικού Σώματος.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. «Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ηθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο «ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία. Επίσης, πριν από την έναρξη των απολογιών τους, κατατέθηκαν τα σχετικά υπομνήματα.

Σημειώνεται ότι στην εισαγγελία Πειραιά έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...