148
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή του καπετάνιου και των άλλων τριών μελών του πληρώματος του «Blue Horizon» στον εισαγγελέα Πειραιά | IntimeNews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Blue Horizon: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2023, 21:12
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή του καπετάνιου και των άλλων τριών μελών του πληρώματος του «Blue Horizon» στον εισαγγελέα Πειραιά
|IntimeNews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Blue Horizon: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2023, 21:12

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο άσκησε η Εισαγγελία Πειραιά κατά του μέλους του πληρώματος του «Blue Horizon» που απώθησε επανειλημμένα τον άτυχο 36χρονο μέχρι να τον πετάξει τελικά στη θάλασσα, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν στο αποτρόπαιο περιστατικό.

Στον καπετάνιο – ο οποίος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών – ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Οι ποινές που προβλέπονται για τα παραπάνω κακουργήματα φτάνουν μέχρι και τα ισόβια. Παράλληλα, σημειώνει η Ιωάννα Μάνδρου στο kathimerini.gr, θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, αν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και τί έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο τον άτυχο Κρητικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...