376
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Μπλόκο» στον διορισμό της Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 21:07
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Μπλόκο» στον διορισμό της Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 21:07

Δεν θα προχωρήσει ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου.

Υπήρξε έντονη αντίδραση από το Μαξίμου μετά τη δημοσιοποίηση του διορισμού της λίγο πριν την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Χρυσή Αυγή και έτσι ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεν θα υπογράψει το έγγραφο για να αναλάβει τα καθήκοντα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να μην πραγματοποιηθεί αυτός ο διορισμός.

Η απόφαση έφερε την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος όμως φέρεται να είχε «δεμένα» τα χέρια, καθώς ο διορισμός στηρίχθηκε σε διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων

Ολόκληρη η δήλωση:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Νωρίτερα, γινόταν γνωστό πως η Ζαρούλια θα γινόταν μετακλητή υπάλληλος της Βουλής, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε λίγες μόνο ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτει ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αν επικροτεί την απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πολιτικό σφάλμα, καθώς αυτή η απόφαση έρχεται μόλις πέντε ημέρες πριν από την απόφαση της δικαιοσύνης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η απάντηση του κ. Τασούλα δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τι έκανε. Καμία διαδικαστική δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την πολιτική επιλογή του με τον διορισμό της κα Ζαρούλια, ηγετικού στελέχους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης κατανοεί το πολιτικό σφάλμα που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τασούλας ή επικροτεί την απόφαση του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...