367
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν μιλά σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, όπου και βρέθηκε για τη Σύνοδο των G7. «Ο Πούτιν δεν θα πετύχει αυτό που προσπάθησε να καταφέρει», τόνισε | Mika Savolainen-Pool/Getty Images

Μπλίνκεν: Ο Πούτιν δεν έχει πετύχει τους στόχους του στην Ουκρανία – Αποτυχημένη η εισβολή

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 15:59
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν μιλά σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, όπου και βρέθηκε για τη Σύνοδο των G7. «Ο Πούτιν δεν θα πετύχει αυτό που προσπάθησε να καταφέρει», τόνισε
|Mika Savolainen-Pool/Getty Images

Μπλίνκεν: Ο Πούτιν δεν έχει πετύχει τους στόχους του στην Ουκρανία – Αποτυχημένη η εισβολή

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 15:59

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν υποστήριξε σε δηλώσεις του την Κυριακή ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί μία «αποτυχία», και ότι θα συνεχίσει να είναι αποτυχημένη, παρά τα εδαφικά κέρδη της Μόσχας, η οποία, ελέγχει σχεδόν εξ ολοκλήρου την περιφέρεια του Λουγκάνσκ, μετά και από την πτώση της πόλης Σεβεροντονέτσκ, τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, αναφερθείς στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε από τη Γερμανία, όπου και βρίσκεται στο πλαίσιο των εργασιών των G7, ο Μπλίνκεν σημείωσε: «Ας μην συγχέουμε τις εξελίξεις επί του πεδίου με τη στρατηγική. Εάν μιλάμε για τους στρατηγικούς στόχους του Πούτιν, μπορούμε να πούμε πως έχει ήδη αποτύχει». «Ο στρατηγικός του στόχος ήταν να τερματίσει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, να τη διαγράψει από τον χάρτη, να την υπαγάγει στη Ρωσία», εξήγησε ο Μπλίνκεν, για να τονίσει: «Αυτό απέτυχε».

Πράγματι, η αρχική απόπειρα της Ρωσίας για ένα χτύπημα-αστραπή στο Κίεβο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας απέτυχε, αν και τις τελευταίες εβδομάδες, οι δυνάμεις της κατέλαβαν πόλεις στην ανατολική Ουκρανία, μεταξύ των οποίων η Μαριούπολη, ενώ η έντονη επίθεση δέχθηκε εν συνεχεία του Σεβεροντονέτσκ πόλη Λισιτσάνσκ, σύμφωνα με το Politico.

Ο Μπλίνκεν αναγνώρισε αυτή την πραγματικότητα. «Υπάρχει μία άγρια ​​μάχη σε εξέλιξη στην aνατολική Ουκρανία, όπου οι η ρωσική επιθετικότητα αναγκάζει τις ουκρανικές σε υποχωρήσεις (…). Αλλά αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι ότι ο Πούτιν δεν θα πετύχει αυτό που προσπάθησε να καταφέρει», ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή «State of the Union» του CNN.

Επιπλέον, ο Πούτιν απέτυχε στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει την εισβολή για να σπείρει διχόνοια στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

«Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Ουκρανούς»

Απαντώντας σε ερώτηση για τα νέα ρωσικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Μπλίνκεν σημείωσε πως «από τότε που ο Πούτιν έχασε τη μάχη για το Κίεβο, οπότε και έπρεπε να εστιάσει στην ανατολική και νότια Ουκρανία, οι  Ρώσοι κατά καιρούς εκτοξεύουν πυραύλους από απόσταση (σ.σ. και σε άλλες περιοχές) προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον κόσμο».

«Χτύπησαν μια πολυκατοικία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χτύπησαν νηπιαγωγείο. Τα πλήγματα αυτά δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τους Ουκρανούς», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...