285
| Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπέζος για την παρενόχληση στο θέατρο: Ξέραμε και δεν μιλούσαμε

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 16:19

Μπέζος για την παρενόχληση στο θέατρο: Ξέραμε και δεν μιλούσαμε

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 16:19

Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βία στο θέατρο ήταν γνωστές σε όλους, ωστόσο κανένας δεν έκανε τίποτα, τόνισε ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, ο οποίος αναφέρθηκε και σε όσα καταγγέλλονται για ηθοποιό και σκηνοθέτη.

«Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι, με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του» είπε σε συνέντευξή του το Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Επισήμανε ακόμη ότι «στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές, ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου».

Πρόσθεσε όμως ότι «κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία. Από αυτό το σημείο, όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο Γιάννης Μπέζος είπε: «Φίλοι, ναι, για να πω την αλήθεια έχω να μιλήσω μαζί του μήνες, πριν την πρεμιέρα του. Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά. Στις τρεις-τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι».

Για την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, μία από τις ηθοποιούς που κατήγγειλαν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, είπε ότι συζήτησε μαζί της το θέμα. Πρόσθεσε ότι η ηθοποιός τού είπε ότι «μπροστά σου δεν τα έκανε».

Τέλος, για τις καταγγελίες για βιασμούς, ο ίδιος είπε ότι «νιώθει φριχτά. Είναι ό,τι πιο φτηνό, ό,τι πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα, την αγωνία, το όνειρο των παιδιών, να παίζεις με το μεροκάματό τους. Ο νέος δεν έχει ανάγκη να γίνει φίλος με το δάσκαλο. Έχει φίλους τους συνομήλικούς του. Έχει ανάγκη να τον διδάξεις. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά, δεν πάει άλλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...