390
Λάθος έκανε ο Τραμπ όταν του έδειξαν μια φωτογραφία της κατηγόρου του, αλλά μπορεί να το πληρώσει ακριβά | REUTERS/Marco Bello

Οταν ο Τραμπ μπέρδεψε την πρώην σύζυγό του με τη γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2023, 09:20
Λάθος έκανε ο Τραμπ όταν του έδειξαν μια φωτογραφία της κατηγόρου του, αλλά μπορεί να το πληρώσει ακριβά
|REUTERS/Marco Bello

Οταν ο Τραμπ μπέρδεψε την πρώην σύζυγό του με τη γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2023, 09:20

Ενα λάθος αλλιώτικο από τα συνηθισμένα του έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ: Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος προς το παρόν παραμένει ο μοναδικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, μπέρδεψε τη δεύτερη σύζυγό του με τη γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό. Και μάλιστα το λάθος το διέπραξε σε ένορκη κατάθεσή του!

Του έδειξαν φωτογραφία της καταγγελλούσης, τραβηγμένη τη δεκαετία του ’90, και ο Τραμπ απάντησε αμέσως: «Αυτή είναι η Μάρλα. Αυτή είναι η γυναίκα μου».

Ομως δεν ήταν η γυναίκα με την οποία ήταν παντρεμένος το διάστημα 1993-1999, η Μάρλα Μέιπλς, αλλά η Τζιν Κάρολ, η συγγραφέας που τον κατηγόρησε ότι τη βίασε προ τριακονταετίας εντός νεοϋορκέζικου πολυτελούς καταστήματος.

Σημειωτέον ότι η Μάρλα είναι η γυναίκα από την οποία ο Τραμπ απέκτησε την κόρη του Τίφανι, οπότε, πέρα από την αντιδικία με την Κάρολ, είναι ασυγχώρητο και από απόψεως οικογενειακής. Δικαστικώς, πάντως, το μπέρδεμα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι η Κάρολ δεν ήταν του γούστου του. Η ομοιότητα μεταξύ Μέιπλς και Κάρολ το εκμηδενίζει. Του άρεσε, αφού έμοιαζε τόσο με τη γυναίκα του, θα μπορούσε να λεχθεί στο δικαστήριο.

Επιπλέον, ο Τραμπ έχει κάνει και άλλα λάθη στην υπεράσπισή του εν όψει της δίκης που θα αρχίσει τον Απρίλιο: υποστήριξε ότι δεν γνώρισε ποτέ του την Κάρολ, όμως βρέθηκαν φωτογραφίες όπου απεικονίζονται μαζί κατά τη διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων. Οι δυο τους είναι σχεδόν συνομήλικοι: ο Τραμπ είναι 76 ετών και η Κάρολ 79.

Στο παρελθόν ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την Κάρολ «ψυχικά άρρωστη» επειδή θεώρησε ότι η γυναίκα είχε δηλώσει πως έβρισκε σέξι τον βιασμό. Και η δικηγόρος της στρίμωξε τον Τραμπ με το εξής επιχείρημα: «Θέλω επιβεβαίωση. Καταθέτετε ότι η πελάτις μου είπε πώς ήθελε να δεχτεί σεξουαλική επίθεση από εσάς;» Και η απάντηση του Τραμπ στην πεπονόφλουδα ήταν «μάτσο» μεν, επικίνδυνη δε: «Με βάση όσα είπε, νομίζω ότι αυτό εννοούσε».

Η επίμαχη δήλωση της Κάρολ είχε γίνει σε συνέντευξή της το 2019. Είχε πει ότι δεν της άρεσε η ιδέα να αποκαλεί αυτό που συνέβη με τον Τραμπ βιασμό, επειδή η λέξη «έχει τόσες πολλές σεξουαλικές αποχρώσεις» και για πολλούς είναι «φαντασίωση». Και είχε διευκρινίσει ότι «πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο βιασμός είναι σέξι, όμως είναι βία». Ο Τραμπ είχε απορρίψει τότε όσα έλεγε η Κάρολ, μόνο με δύο λέξεις: «μπούρδες» και «αερολογίες». Ωστόσο πρέπει να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...