334
Οι Βρετανοί τηλεθεατές έχασαν τον τελικό του Μπράντλι Σίντεν στο ταεκβοντό, όπου κέρδισε το χρυσό | REUTERS/Murad Sezer

BBC όπως ΕΡΤ: Παράπονα και εκεί για ελλιπή κάλυψη των Ολυμπιακών

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 17:21
Οι Βρετανοί τηλεθεατές έχασαν τον τελικό του Μπράντλι Σίντεν στο ταεκβοντό, όπου κέρδισε το χρυσό
|REUTERS/Murad Sezer

BBC όπως ΕΡΤ: Παράπονα και εκεί για ελλιπή κάλυψη των Ολυμπιακών

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 17:21

Δεν έγινε μόνο η ΕΡΤ δέκτης παραπόνων από τηλεθεατές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη Βρετανία, κριτική δέχεται το BBC, που έχει μειώσει αναγκαστικά κατά πολύ τις ώρες των ζωντανών μεταδόσεων, αλλά και το Eurosport, για λάθη στη μετάδοση.

Αδικα ξύπνησαν από τα χαράματα οι Βρετανοί φαν του τένις, της κωπηλασίας και της ενόργανης για να δουν τους αγαπημένους τους αθλητές και αθλήτριες. Ως μέρος της συμφωνίας του με την ιδιοκτήτρια του Eurosport, Discovery, το ΒΒC μπορεί να μεταδώσει ζωντανά μόνο δύο αγωνίσματα την ίδια στιγμή.

Εκείνη την ώρα, το BBC επέλεξε να μεταδώσει απευθείας τον αγώνα ποδηλασίας των ανδρών, ενώ για το τένις, οι φαν θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Πέμπτη, όπως γράφει η Telegraph.

Τα αρνητικά σχόλια ήταν πολλά στα σόσιαλ μίντια, από φιλάθλους, αθλητές και παράγοντες.

Τα παράπονά του για τη μετάδοση εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, σπορ με μεγάλη παράδοση στη Βρετανία, που είπε χαρακτηριστικά ότι επί μισή ώρα έψαχνε όλα τα κανάλια και όλες τις ιστοσελίδες του BBC για να δει κωπηλασία.

Στις Ολυμπιάδες του Λονδίνου και του Ρίο, οι τηλεθεατές μπορούσαν να δουν όλα τα αγωνίσματα λάιβ, ανά πάσα στιγμή. Ομως, τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει, προκαλώντας καταιγισμό παραπόνων, αν και δεν φταίει το BBC (ούτε και η ΕΡΤ, για να είμαστε ακριβείς).

Το 2015, η ΔΟΕ έδωσε το κοινό πακέτο πανευρωπαϊκών μεταδόσεων στην αμερικανική Discovery, που πρόσφερε 920 εκατ. λίρες. Από εκεί αγοράζει πλέον τα δικαιώματα των μεταδόσεων το BBC και δεν μπορεί να προβάλει περισσότερα από δύο αθλήματα απευθείας την ίδια στιγμή.

Για μία χώρα που περιμένει δεκάδες μετάλλια, αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα. Ως αποτέλεσμα, την δεύτερη ημέρα των Αγώνων, οι Βρετανοί δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των αθλητών και αθλητριών τους στο ταεκβοντό και το τζούντο, όπου κέρδισαν μετάλλια.

Πάντως, η Τελετή Έναρξης, το απόγευμα της Παρασκευής, είχε χαμηλή τηλεθέαση, μόλις 2,3 εκατ. τηλεθεατές, έναντι 3,8 εκατ. του Ρίο, που είχε μεταδοθεί μετά τα μεσάνυχτα, και 8,68 εκατ. της Αθήνας. Το ρεκόρ βέβαια, κατέχει η έναρξη των Ολυμπιακών του Λονδίνου, με 26,9 εκατ. τηλεθεατές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...