447
Ως κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του BBC, o Χιού Εντουαρντς ήταν καλεσμένος στην απονομή των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA | EPA/TOLGA AKMEN

BBC: Κεντρικός παρουσιαστής στο εδώλιο για παιδική πορνογραφία

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2024, 15:04
Ως κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του BBC, o Χιού Εντουαρντς ήταν καλεσμένος στην απονομή των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA
|EPA/TOLGA AKMEN

BBC: Κεντρικός παρουσιαστής στο εδώλιο για παιδική πορνογραφία

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2024, 15:04

Οι αναφορές εναντίον του Χιού Εντουαρντς για εμπλοκή σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας εμφανίστηκαν στον βρετανικό Τύπο πέρυσι το καλοκαίρι και σόκαραν το Ηνωμένο Βασίλειο. Τη Δευτέρα, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο κορυφαίος πρώην παρουσιαστής του BBC θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τρία σχετικά αδικήματα.

Ο 62χρονος Εντουαρντς παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BBC News στις 10 κάθε βράδυ και είχε καλύψει τα πιο σημαντικά εθνικά γεγονότα της χώρας – ανάμεσά τους τον θάνατο και την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και την τελετή στέψης του διαδόχου της, βασιλιά Καρόλου, πέρυσι. Αποχώρησε από το κανάλι μόλις  τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τους New York Times, η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο δημοφιλής παρουσιαστής θα εμφανιστεί στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ την Τετάρτη, όπου και θα δικαστεί κατηγορούμενος για κοινοποίηση παράνομων εικόνων μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Ο Εντουαρντς, από το Σάουθγουορκ του Λονδίνου, «παραπέμπεται σε δίκη για τρεις κατηγορίες, σχετικά με τη δημιουργία άσεμνων εικόνων παιδιών μετά από έρευνα», ανέφερε η δήλωση. «Τα αδικήματα, τα οποία φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου 2022, σχετίζονται με εικόνες που κοινοποιήθηκαν σε μια συνομιλία της εφαρμογής WhatsApp», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι ο Εντουαρντς είχε συλληφθεί στις 8 Νοεμβρίου 2023.

Οι κατηγορίες εναντίον του στοιχειοθετήθηκαν την Τετάρτη 26 Ιουνίου, με εξουσιοδότηση από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος. Μετά την ενεργοποίηση των ποινικών υποθέσεων, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν περιορισμούς στις αναφορές τους γύρω από το ιστορικό τους, ακολουθώντας νόμους που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν επηρεασμό των ενόρκων από υλικό εκτός της ακροαματικής διαδικασίας.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με αυτούς τους περιορισμούς: «Υπενθυμίζεται έντονα στα ΜΜΕ και στο κοινό ότι πρόκειται για μια υπόθεση σε εξέλιξη. Δεν πρέπει να δημοσιεύεται στα media, ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οτιδήποτε θα μπορούσε να βλάψει τις μελλοντικές δικαστικές διαδικασίες».

Ο Εντουαρντς γεννήθηκε στο Μπρίτζεντ της Ουαλίας το 1961 και εργάστηκε για το BBC για τέσσερις δεκαετίες, τελειώνοντας εκεί την καριέρα του ως ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ερμηνευτές του, με μισθό μεταξύ 475.000 και 480.000 λιρών (564.000 – 569.900 ευρώ) ετησίως.

Είναι παντρεμένος με την τηλεοπτική παραγωγό, Βίκι Φλιντ, και ξεκίνησε την καριέρα του ως ρεπόρτερ ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στο Σουόνσι, πριν ενταχθεί στο BBC ως εκπαιδευόμενος το 1984. Δύο χρόνια αργότερα έγινε κοινοβουλευτικός ανταποκριτής για το ουαλικό κανάλι του BBC και το 1994 άρχισε να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, καθημερινά στις 6 το απόγευμα.

Σύντομα έγινε η κεντρική φιγούρα του BBC στην κάλυψη των σημαντικότερων πολιτικών και βασιλικών γεγονότων. Υπήρξε πολιτικός ρεπόρτερ για 13 χρόνια, παίζοντας βασικό ρόλο στο πολιτικό ρεπορτάζ της Βουλής των Κοινοτήτων, ενώ ανέλαβε την κάλυψη των εκλογικών αναμετρήσεων της χώρας το 2019, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον για πολλά χρόνια κεντρικό παρουσιαστή των εκλογών, Ντέιβιντ Ντίμπλμπι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...