280
Φωτογραφία που ανήρτησαν αντιεξουσιαστές από την «περιπολία» τους | .

Μπαχαλάκηδες και Ρουβίκωνες απειλούν για τα Εξάρχεια: «Θα πολεμήσουμε»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 09:35
Φωτογραφία που ανήρτησαν αντιεξουσιαστές από την «περιπολία» τους
|.

Μπαχαλάκηδες και Ρουβίκωνες απειλούν για τα Εξάρχεια: «Θα πολεμήσουμε»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 09:35

Την αρχή έκανε ο Ρουβίκωνας που διεμήνυσε προς τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναρχική συλλογικότητα είναι έτοιμη να απαντήσει στις κινήσεις των Αρχών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τη σκυτάλη πήραν οι αντιεξουσιαστές οι οποίοι σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα κάνουν σαφές ότι είναι κράτος εν κράτει στα Εξάρχεια.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες ενώ προ ημερών προχώρησαν σε «περιπολία υπεράσπισης» των καταλήψεων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει» αναφέρουν.

Ο ΣΚΑΪ επισήμανε ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει σχέδιο για την «ανακατάληψη» των Εξαρχείων, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας από τους κατοίκους της περιοχής. Στα μέτρα περιλαμβάνονται αύξηση των περιπολιών άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και από πεζούς αστυνομικούς, ενώ θα συγκροτηθούν ομάδες άμεσης επέμβασης.

Γράφουν ειδικότερα οι αντιεξουσιαστές:

«Πριν μερικές ώρες, 16 προς 17 Ιούλη, στάση της περιπολίας υπεράσπισης των καταλήψεων, της γειτονιάς των Εξαρχείων και της μνήμης του αγώνα, μπροστά στα μνημεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Μιχάλη Καλτεζά.

» Μας προστάζουν να ζήσουμε σαν σκλάβοι. Περιμένουν ότι θα πάψουμε να υπάρχουμε, ότι θα πεθαίνουμε ήσυχα, για να διαιωνίζεται ο κόσμος της εξουσίας. Σε πείσμα των καιρών, όχι μόνο δεν αφανιστήκαμε, αλλά δυναμώσαμε, απλωθήκαμε παντού, γίναμε η ελπίδα της γης. Συνεχίζουν να βασανίζουν, να μας ετοιμάζουν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ραντίζουν τους δρόμους μας και τα κορμιά μας με χημικά και πλαστικές σφαίρες, να μας δολοφονούν. Ανακοινώνουν μια ακόμα φορά ότι θα πάρουν τις εστίες μας, τις καταλήψεις, τις πλατείες, τα πάντα.

» Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...