370
Φόρος τιμής στον 40χρονο επισμηναγό στο Πεντάγωνο | INTIMEnews

Bαθμός Αντιπτεράρχου στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα που χάθηκε στην πτώση του Τ2 Βuckeye

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 11:59
Φόρος τιμής στον 40χρονο επισμηναγό στο Πεντάγωνο
|INTIMEnews

Bαθμός Αντιπτεράρχου στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα που χάθηκε στην πτώση του Τ2 Βuckeye

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 11:59

Βαθμός Αντιπτεράρχου απονέμεται τιμητικά, με Προεδρικό Διάταγμα, στον 40χρονο επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας, Επαμεινώνδα Κωστέα, που έχασε τη ζωή του στη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2 Buckeye την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, λίγο πριν ολοκληρώσει την τελευταία του πτήση με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους και προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Η σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ ανέφερε:

Με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Σε κλίμα οδύνης η οικογένεια του αδικοχαμένου επισμηναγού, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του υποδέχθηκαν την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας, στη Μεσσηνία, το φέρετρό του σκεπασμένο με ελληνική σημαία για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Συντετριμμένοι στην κηδεία, οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου και η σύζυγός του που σε ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας ήταν μάρτυρας της μοιραίας πτώσης του Τ2, έχοντας καταγράψει η ίδια σε βίντεο τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

«Χάσαμε τον Νώντα μας ένα άξιο παλικάρι, ένα διαμάντι για το χωριό μας. Είμαστε καταρρακωμένοι από τη στεναχώρια. Τον ξέρω εδώ και 25 χρόνια. Αξιος οικογενειάρχης. Για την πατρίδα τα έδινε όλα. Ήθελε να πετάξει και τελικά εκεί που ήθελε να πετάξει, πέταξε», δήλωσε  συγκινημένος ο εφημέριος του χωριού.

Νωρίτερα το πρωί, σε μία συγκινητική τελετή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας (δείτε πιο κάτω την ανάρτηση του υπουργού Νίκου Δένδια), κατά την έπαρση της σημαίας στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό βγήκαν στα μπαλκόνια του κεντρικού κτιρίου του Πενταγώνου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον 40χρονο πιλότο.

Εικόνα

Το παρών στην τελετή απόδοσης τιμών στον επισμηναγό Κωστέα που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, έδωσαν εκτός από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Δένδια, ο υφυπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Α/ΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος  Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης, ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, καθώς και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ενοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας, στο στρατόπεδο Παπάγου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...