224
Ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το σκάνδαλο «Barcagate»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 14:31
Ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το σκάνδαλο «Barcagate»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2021, 14:31

Στην σύλληψη του τέως προέδρου της Μπαρτσελόνα Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου προχώρησε η ισπανική Αστυνομία την Δευτέρα μετά από έφοδο στα γραφεία της ομάδας στο «Καμπ Νόου», ώστε να αντληθούν στοιχεία για το σκάνδαλο «Barcagate».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του σταθμού Cadena SER, εκτός από τον Μπαρτομέου, συνελήφθησαν επίσης ο πρώην γενικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας, Όσκαρ Γκράου και ο πρώην νομικός εκπρόσωπος της, Ρομάν Γκόμεθ Ποντί.

Οι Αρχές από νωρίς το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν στα γραφεία της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» για να ψάξουν στοιχεία και να περάσουν από ανάκριση υπαλλήλους του συλλόγου, αναφορικά με το σκάνδαλο που θέλει τον Μπαρτομέου να έχει προσλάβει εταιρεία ώστε μέσω των social media να σχολιάζονται αρνητικά παίκτες της ομάδας και αντίπαλοι του Μπαρτομέου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από αυτόν τον «ηλεκτρονική πόλεμο» δεν γλίτωσαν ούτε οι αστέρες της ομάδας (Λιονέλ Μέσι και Ζεράρ Πικέ) αλλά ούτε και θρύλοι του συλλόγου, όπως είναι οι Πεπ Γκουαρντιόλα, Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ.

Στο στόχαστρο έμπαιναν φυσικά και αντίπαλοι του Μπαρτομέου για τον προεδρικό θώκο, όπως οι Βίκτορ Φοντ, Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο.

Η υπόθεση, η οποία σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στην «εκπαραθύρωση» του Μπαρτομέου από την ηγεσία της Μπαρτσελόνα τον Οκτώβριο του 2020, βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης. Ήδη τον περασμένο Ιούνιο είχε πραγματοποιηθεί μία πρώτη έρευνα στα γραφεία του συλλόγου και σήμερα οι Αρχές ασφαλείας της τοπικής κυβέρνησης επέστρεψαν, αναζητώντας προφανώς νέα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...