278
Ο Μπαρτομέου δεν αναμένεται να λείψει σε πολλούς στην Βαρκελώνη | Reuters

Μπαρτσελόνα: Ο Μέσι νίκησε, ο Μπαρτομέου παραιτήθηκε

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 21:24
Ο Μπαρτομέου δεν αναμένεται να λείψει σε πολλούς στην Βαρκελώνη
|Reuters

Μπαρτσελόνα: Ο Μέσι νίκησε, ο Μπαρτομέου παραιτήθηκε

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 21:24

Μπορεί το βράδυ της Δευτέρας ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου να δήλωνε ότι δεν έχει περάσει από το μυαλό του να παραιτηθεί, αλλά την Τρίτη στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα υπέβαλε την παραίτησή του.

Τον δρόμο του Μπαρτομέου ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ισπανικής ομάδας.

Ο Μπαρτομέου ανέλαβε την προεδρία της ομάδας το 2014. Η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του ήταν έντονη το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την επιθυμία του Μέσι να αποχωρήσει (εδώ).

Ο Αργεντινός τελικά έμεινε και όπως φαίνεται κατάφερε να απομακρύνει από τον σύλλογο τον άνθρωπο που -για τους περισσότερους- ευθύνεται για την φθίνουσα πορεία της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια.

Από εδώ και πέρα, αναμένεται να οριστεί προσωρινή διοίκηση, η οποία θα οδηγήσει αρχικά το κλαμπ στο δημοψήφισμα (σ.σ.: λογικά 1, 2 Νοεμβρίου) και στη συνέχεια σε κανονικές εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης (σ.σ.: σε 40-90 ημέρες από τώρα).

«Έχω κατηγορηθεί ότι πίεσα για την αναχώρησή του Μέσι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο Μπαρτομέου.

«Δεν είχαμε καμία πρόθεση να ενισχύσουμε έναν άμεσο αντίπαλό μας [με την αποχώρηση του Μέσι σε άλλη ομάδα]. Αποφάσισα να μην ξεκινήσω μια κουβέντα μαζί του, διότι η προτεραιότητα ήταν ο Μέσι να αποτελέσει μέρος του νέου έργου. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα, γιατί είναι ο αρχηγός μας», πρόσθεσε ο Μπαρτομέου.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Πικέ είχε εκφραστεί πολύ σκληρά εναντίον της διοίκησης, προτρέποντας δημοσίως τον Μέσι να αντέξει και να παραμείνει στην ομάδα επειδή «αργά ή γρήγορα κάποιοι άνθρωποι θα φύγουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...