254
Oι φοίνικες σε ζαρντινιέρα που κοσμούν πλέον την οδό Πανεπιστημίου | INTIMEnews

Μπακογιάννης: Για να αλλάξει η Αθήνα και η Πανεπιστημίου, πρέπει να φάει «ξύλο» ο δήμαρχος

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 15:29
Oι φοίνικες σε ζαρντινιέρα που κοσμούν πλέον την οδό Πανεπιστημίου
|INTIMEnews

Μπακογιάννης: Για να αλλάξει η Αθήνα και η Πανεπιστημίου, πρέπει να φάει «ξύλο» ο δήμαρχος

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 15:29

Παρά τις αντιδράσεις, αλλά και τις εκκλήσεις για επαναξιολόγηση – επανεξέταση συγκριμένων παρεμβάσεων για τον «Μεγάλο Περίπατο» στο κέντρο της Αθήνας, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, δείχνει να μην ανησυχεί για τις συνέπειές τους κυρίως στο κυκλοφοριακό της πρωτεύουσας και εν μέσω θέρους -περίοδο κατά την οποία η κίνηση είναι συνήθως αισθητά μειωμένη- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση έχει ήδη ομαλοποιηθεί.

Η κίνηση «σιγά- σιγά εξομαλύνεται και σταθεροποιείται», υποστήριξε ο κ. Μπακογιάννης σε δηλώσεις του στο Οpen TV, επικαλούμενος τις διαπιστώσεις συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ που παρακολουθούν καθημερινά την κυκλοφορία κατά τις ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους και «βάσει της διεθνούς εμπειρίας, χρειάζεται να περάσουν 3 έως 6 μήνες για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κίνηση. Στην περίπτωση της Αθήνας όμως έγινε πολύ πιο γρήγορα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τον «Μεγάλο Περίπατο» παρέπεμψε στις αντίστοιχες που υπήρχαν όταν έκλεισαν οι Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου. Με τη διαφορά όμως ότι ο εν λόγω παραλληλισμός είναι επιεικώς ατυχής, καθώς η Πανεπιστημίου ουδεμία σχέση έχει -από άποψη κυκλοφοριακού φόρτου, χρήσης και λειτουργίας του κέντρου πόλης- με τις προαναφερθείσες οδούς.

«Για να αλλάξει η Αθήνα πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο για την Πανεπιστημίου υπήρχε εδώ και χρόνια, αλλά κανείς από τους προκατόχους του δεν το υλοποίησε αφού δεν επιθυμούσε να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Ισως πάλι να ξανασκέφτονταν την ιδέα των ζαρντινιέρων με τους φυτεμένους φοίνικες και το ιδιότυπο σλάλομ στον σχεδιασμό της παρέμβασης στην Πανεπιστημίου…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...