344
Ο δήμαρχος Αθηναίων στην τηλεοπτική του εμφάνιση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega την Πέμπτη | Mega/WebTV

Μπακογιάννης: Αργησε και ταλαιπώρησε η Πανεπιστημίου – σήμερα όμως έχει νέα εικόνα

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 11:00
Ο δήμαρχος Αθηναίων στην τηλεοπτική του εμφάνιση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega την Πέμπτη
|Mega/WebTV

Μπακογιάννης: Αργησε και ταλαιπώρησε η Πανεπιστημίου – σήμερα όμως έχει νέα εικόνα

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 11:00

«Η Πανεπιστημίου ταλαιπώρησε, αλλά τώρα έχει μία νέα εικόνα». Με τη φράση αυτή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Μega, στα λάθη και τις αστοχίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, με αποκορύφωμα το ατέρμονο εργοτάξιο σε ένα από τους κεντρικότερους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Eχω μιλήσει πολύ ανοιχτά για τα λάθη που έχουμε κάνει. Η Πανεπιστημίου άργησε και ταλαιπώρησε. Εμείς οι ίδιοι την έχουμε κάνει τη συζήτηση αυτή εσωτερικά και το πάθημα έγινε μάθημα. Γι’ αυτό βλέπετε άλλα έργα στον Δήμο Αθηναίων να προχωρούν με ταχύτητα», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης που φιλοδοξεί να ανανεώσει τη θητεία του ως επικεφαλής του δήμου της Αθήνας για πέντε ακόμη χρόνια.

«Εάν κατέβει κάποιος την Πανεπιστημίου θα δει ότι έχει νέα εικόνα. Εχουμε πλατιά πεζοδρόμια με ψυχρά υλικά, που δεν κρατάνε τις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Εχουμε επιτέλους υποδομές για ανθρώπους με αναπηρία. Είναι αδιανόητο ότι η Πανεπιστημίου δεν είχε ράμπες για ανάπηρους. Εχουμε χιλιάδες τ.μ. πρασίνου και δεκάδες νέα δέντρα. Έτσι έρχεται να δέσει το τρίπτυχο: την Ομόνοια, το Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου», συμπλήρωσε στην περιγραφή του για τη σημερινή εικόνα της οδού μετά την ολοκλήρωση των έργων στην εκπνοή του Αυγούστου.

Με αφορμή την παρουσίαση των 364 υποψηφίων της παράταξής του, «Αθήνα ψηλά», ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι «πρακτικά έχουμε τη μεγαλύτερη αυτοδιοικητική παράταξη που έχει ποτέ εκτεθεί στην ιστορία της αυτοδιοίκησης. Έχουμε πετύχει μία ανανέωση διατηρώντας τον βασικό μας κορμό. Έχουμε ανθρώπους από όλες τις κατηγορίες, από όλες τις διαδρομές, από διαφορετικές γενιές. Είναι ένας καθρέφτης της Αθήνας».

Σε ερώτηση, τέλος, για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως δεν τον φοβίζει καθόλου:

«Τον Κασιδιάρη και τους νεοναζί, τους φασίστες δεν τους πολεμάς από τα τηλεοπτικά στούντιο. Πρέπει να βγεις στις γειτονιές για να διώξεις τον φόβο και το μίσος. Πρέπει να δουλέψεις στις γειτονιές τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητά τους», τόνισε και ως παράδειγμα έφερε τα σχολεία και τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων πάνω στις ενεργειακές αναβαθμίσεις, τις πράσινες αυλές που έχουν μετατρέψει τα σχολεία σε όαση πρασίνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...