221
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου σε συνάντησή τους το 2016 | EPA/DEBBIE HILL / POOL

«Εντολή» Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Αμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 18:02
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου σε συνάντησή τους το 2016
|EPA/DEBBIE HILL / POOL

«Εντολή» Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Αμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 18:02

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε νέα  τηλεφωνική επικοινωνία του την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου ζήτησε να υπάρξει σήμερα αποκλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών από την πλευρά του Ισραήλ και  διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην κατάπαυση του πυρός.

Πρόκειται για αλλαγή στάσης από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών όπως σημειώνει ο Guardian,  δεδομένου ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν είχε απλώς στηρίξει το ενδεχόμενο της κατάπαυσης του πυρός.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε επικριθεί ακριβώς για το ότι δεν είχε απαιτήσει άμεσο τέλος των εχθροπραξιών, οι οποίες έχουν προκαλέσει πάνω από 200 θανάτους σε λιγότερες από 10 ημέρες,  στη συντριπτική τους πλειονότητα μεταξύ των Παλαιστινίων.

Οι δύο ηγέτες, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας,  τις ενέργειες του Ισραήλ για την αποδυνάμωση της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες από κυβερνήσεις της περιοχής και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μόλις σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε απορρίψει για άλλη μία φορά αίτημα για άμεσο τερματισμό της βίας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν στέκομαι με το χρονόμετρο στα χέρια», είπε το πρωί της Τετάρτης (πριν από το τηλεφώνημα με τον Μπάιντεν) σε ξένους διπλωμάτες και πρόσθεσε: «Θέλω να πετύχω τους στόχους της επιχείρησης. Οι προηγούμενες επιχειρήσεις είχαν διαρκέσει πολύ χρόνο, οπότε δεν είναι πιθανό να ορίσω ένα χρονοδιάγραμμα για την τρέχουσα επιχείρηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...