263
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Αίθουσα Ρούζβελτ του Λευκού Οίκου – στις 28 Απριλίου ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία | REUTERS/Evelyn Hockstein

Μπάιντεν: «Πούτιν είσαι απελπισμένος, αλλά μην παίζεις με τα πυρηνικά»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2022, 20:20
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Αίθουσα Ρούζβελτ του Λευκού Οίκου – στις 28 Απριλίου ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
|REUTERS/Evelyn Hockstein

Μπάιντεν: «Πούτιν είσαι απελπισμένος, αλλά μην παίζεις με τα πυρηνικά»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2022, 20:20

Οι απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν για προσφυγή στα πυρηνικά όπλα είναι «ανεύθυνες» και αποδεικνύουν την «απελπισία» που αισθάνεται η Ρωσία μετά την τροπή που έχει πάρει η επίθεσή της στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν: «Κανείς δεν πρέπει να κάνει κούφια σχόλια για χρήση πυρηνικών όπλων ή για την πιθανότητα προσφυγής σε αυτά. Αυτό είναι ανεύθυνο».

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι σχετικές δηλώσεις του Πούτιν (περί ρωσικών υπερόπλων που δεν έχει η Δύση) δείχνουν «την απελπισία που υπάρχει στη Ρωσία ύστερα από την αποτυχία της να εκπληρώσει τους αρχικούς στόχους της» εισβάλλοντας στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν αποκάλυψε ότι ζήτησε από το Κογκρέσο την αποδέσμευση και νέου ποσού, ύψους 33 δισ. δολαρίων, για στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία. Παράλληλα υπογράμμισε εμφαντικά ότι οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να μείνουν στο περιθώριο» του πολέμου, παρά το μεγάλο κόστος της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχουν στο Κίεβο.

Ξεκαθάρισε δε, ότι «οι ΗΠΑ δεν επιτίθενται στη Ρωσία», αλλά «βοηθούν την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα». Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη παραδώσει στους Ουκρανούς 10 αντιαρματικά όπλα για κάθε ρωσικό τεθωρακισμένο.

Το ενεργειακό πρόβλημα της ΕΕ

Η Ουάσινγκτον, συνέχισε ο Μπάιντεν, δεν θα επιτρέψει στη Μόσχα «να εκφοβίζει» τις ευρωπαϊκές χώρες απειλώντας τες με στέρηση των ενεργειακών πηγών: «Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιούν [οι Ρώσοι] τα αποθέματά τους σε πετρέλαιο ή αέριο με σκοπό να αποφύγουν τις συνέπειες της επιθετικότητάς τους στην Ουκρανία. Συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες, με τη Νότια Κορέα, με την Ιαπωνία ή με το Κατάρ, ώστε να βοηθήσουμε τους ευρωπαίους συμμάχους μας που απειλούνται από αυτόν τον ρωσικό εκβιασμό» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...