341
Ο Μπάιντεν σε ομιλία του την Τρίτη. Και τώρα σηκώνει το χέρι εναντίον του Τραμπ αλλά όλοι περιμένουν την δική του επόμενη κίνηση | REUTERS/Tom Brenner/File Photo

Μπάιντεν παρά τις πιέσεις: «Ανυπομονώ να επιστρέψω στην προεκλογική κούρσα»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2024, 22:20
Ο Μπάιντεν σε ομιλία του την Τρίτη. Και τώρα σηκώνει το χέρι εναντίον του Τραμπ αλλά όλοι περιμένουν την δική του επόμενη κίνηση
|REUTERS/Tom Brenner/File Photo

Μπάιντεν παρά τις πιέσεις: «Ανυπομονώ να επιστρέψω στην προεκλογική κούρσα»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2024, 22:20

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε την Παρασκευή τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς, όπως είπε, έχει ένα «σκοτεινό όραμα» για την Αμερική, ενώ επισήμανε πως ανυπομονεί να επιστρέψει στην προεκλογική κούρσα την επόμενη εβδομάδα και να κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο.

«Τα όσα διακυβεύονται είναι πολλά και η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Μαζί, θα νικήσουμε», τονίζει σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του.

«Το σκοτεινό όραμα του Ντόναλντ Τραμπ για το μέλλον δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε ως Αμερικανοί. Σήμερα, ως κόμμα και ως χώρα, μπορούμε και θα τον νικήσουμε στις κάλπες. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην προεκλογική κούρσα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσω να αποκαλύπτω την απειλή που συνιστά η ατζέντα του Σχεδίου για το 2025 του Ντόναλντ Τραμπ…» σημειώνει επίσης ο Μπάιντεν σε μια ανακοίνωση, μετά τη λήξη του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Την ίδια ώρα, ακόμη τρεις βουλευτές των Δημοκρατικών, οι Γρεγκ Λάντσμαν, Ζόι Λόφγκρεν και Μπέτι ΜακΚόλουμ κάλεσαν την Παρασκευή τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι ίδιοι και ρεπορτάζ αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Το Reuters υπολόγισε ότι ένας στους δέκα βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ της αποχώρησης του Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με την Washington Post, κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία συναντήθηκαν μαζί του, φέρονται να διαμηνύουν στον Μπάιντεν πως η υποψηφιότητά του πλήττει το κόμμα και μειώνει τις πιθανότητες ελέγχου των δύο σωμάτων του Κογκρέσου. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και πως πιστεύει ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του.

Στο μεταξύ, ο γιατρός του Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να παρουσιάζει κάποια ήπια συμπτώματα κορονοϊού, όπως βήχα και βραχνάδα, αλλά η κατάστασή του γενικά «έχει βελτιωθεί σημαντικά» και συνεχίζει να εργάζεται. Σημείωσε μάλιστα ότι ο σφυγμός, η αρτηριακή πίεση, η θερμοκρασία του είναι φυσιολογικά και οι πνεύμονές του παραμένουν καθαροί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...