222
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στο NBC News | YouTube

Μπάιντεν: Λάθος μου να πω «βάλτε τον Τραμπ στο στόχαστρο»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 09:52
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στο NBC News
|YouTube

Μπάιντεν: Λάθος μου να πω «βάλτε τον Τραμπ στο στόχαστρο»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 09:52

Ο Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε πως έκανε «λάθος» όταν είπε πως είναι καιρός ο Ντόναλντ Τραμπ να μπει στο «στόχαστρο», κατά τη διάρκεια συνάντησης με δωρητές των Δημοκρατικών στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.

«Είναι καιρός ο Τραμπ να μπει στο στόχαστρο (bullseye)», είχε πει ο Μπάιντεν στις 8 Ιουλίου. Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε επικρίθηκε με έντονο τρόπο μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το Σάββατο στην Πενσιλβάνια.

«Ήταν λάθος που χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη», αναγνώρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC.

«Αυτό που εννοούσα ήταν να επικεντρωθούμε σ’ αυτόν, στο τι κάνει, στα μέτρα που προτείνει, στα ψέματα που είπε στο debate», εξήγησε.

Μετά την επίθεση του Τόμας Κρουκς που τραυμάτισε ελαφρά τον Τραμπ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος ζητεί να «ηρεμήσει» το πολιτικό κλίμα.

Στη συνέντευξη, επιδίωξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εξηγώντας τη λεπτή θέση του έναντι του αντιπάλου του.

«Πώς μιλάς για την απειλή για τη δημοκρατία μας, που είναι αληθινή, όταν ένας (πρώην) πρόεδρος λέει πράγματα όπως αυτά που λέει εκείνος; Δεν λες τίποτα, επειδή αυτό μπορεί να υποκινήσει κάποιον;», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε επίσης πως δεν χρησιμοποιεί εμπρηστικές εκφράσεις σε αντίθεση με τον Τραμπ. «Δεν χρησιμοποιώ εγώ τέτοια ρητορική. Ο αντίπαλός μου καταφεύγει σε αυτή τη ρητορική, μιλάει για “σφαγείο” αν ηττηθεί» στις εκλογές, τόνισε ο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...