300
| Shutterstock

Μπάιντεν κατά κοινωνικών δικτύων: Αφήνουν ανεξέλεγκτα τα fake news για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 22:20

Μπάιντεν κατά κοινωνικών δικτύων: Αφήνουν ανεξέλεγκτα τα fake news για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 22:20

Εταιρείες στις οποίες ανήκουν κοινωνικά δίκτυα έβαλε στο στόχαστρο για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, καθώς η παραπληροφόρηση για την Covid-19  εξακολουθεί να διαδίδεται ανεξέλεγκτα ενώ αυξάνονται τα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ, Βίβεκ Μούρθι, κατηγόρησε εταιρείες όπως το Facebook για το ότι «δηλητηριάζουν τις πληροφορίες» για τα εμβόλια κατά του κορονοϊου, όπως και ότι δεν κάνουν αρκετά για να ελέγξουν την διάδοση των ψευδών ισχυρισμών. Οι πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων δίνουν το έδαφος για να διαδοθεί η παραπληροφόρηση «σαν πυρκαγιά», είπε την Κυριακή στο Fox.

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ, Βίβεκ Μούρθι κατηγόρησε εταιρείες όπως το Facebook για το ότι «δηλητηριάζουν τις πληροφορίες» για τα εμβόλια κατά του κορονοϊου REUTERS/Tom Brenner

Οπως πρόσθεσε έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα κρούσματα ανάμεσα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.όλις τέσσερις πολυάνθρωπες Πολιτείες (Καλιφόρνια, Φλόριντα, Μιζούρι, Τέξας) είναι υπεύθυνες για το 46% των νέων περιστατικών.

«Η πανδημία των ανεμβολίαστων»

Η επικεφαλής του CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, το έθεσε ευθέως: «Η πανδημία αρχίζει να αφορά τους ανεμβολίαστους». Και πράγματι, το 99,5% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία αφορά ανθρώπους που δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Οι παρεμβάσεις έρχονται σε συνέχεια της σκληρής δήλωσης του προεδρου Μπάιντεν για το Facebook και τη στάση του σε ό,τι αφορά την πανδημία: «Σκοτώνει ανθρώπους», τόνισε την Παρασκευή για την αδυναμία του κοινωνικού δικτύου να βάλει φρένο στην παραπληροφόρηση. Αυτά την ώρα που Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί δείχνουν τουλάχιστον σκεπτικιστές για τους εμβολιασμούς, τροφοδοτώντας με τον τρόπο τους το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Από την πλευρά του το Facebook απάντησε παραθέτωντας τα συγκεκριμένα βήματα που έλαβε κατά της παραπληροφόρησης. Ο Guardian σημειώνει ότι αξιωματούχοι της εταιρείας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατηγορούν πάντως την κυβέρνηση ότι αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της να εκπληρώσει τον στόχο του 70% των (έστω και εν μέρει) εμβολιασμένων ως τις 4 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...