402
Ο Τζο Μπάιντεν δίνει συνέντευξη στο CBS | YouTube

Μπάιντεν: Εκανα καλά που αποχώρησα από την κούρσα

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2024, 12:35
Ο Τζο Μπάιντεν δίνει συνέντευξη στο CBS
|YouTube

Μπάιντεν: Εκανα καλά που αποχώρησα από την κούρσα

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2024, 12:35

Η πίεση από κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, όπως η Νάνσι Πελόζι, έπεισε τον Τζο Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι υποψήφιος του κόμματος για τον Λευκό Οίκο και ότι έχει «υποχρέωση» να αποχωρήσει.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που αποσύρθηκε από την κούρσα και υποστήριξε την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Πελόζι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να παραιτηθεί.

«Ορισμένοι Δημοκρατικοί συνάδελφοί μου στη Βουλή και τη Γερουσία πίστευαν ότι θα τους έβλαπτα στις εκλογές», δήλωσε στο CBS News την Κυριακή.

Μιλώντας στο CBS, ο 81χρονος Μπάιντεν άφησε να εννοηθεί ότι πίστευε πως θα μπορούσε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους όταν παραιτήθηκε.

Όμως, το γεγονός ότι πλέον η υποψηφιότητά του και όχι τα κρίσιμα για το έθνος ζητήματα είχαν γίνει το κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, έβλαπτε τους Δημοκρατικούς.

Μια πληθώρα Δημοκρατικών, πολλοί εκ των οποίων σύμμαχοι της Πελόζι, κάλεσαν δημοσίως τον Μπάιντεν να αποχωρήσει. Η ίδια η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο ζητώντας του να κάνει στην άκρη.

Πάντως, τις εβδομάδες από τότε που η 59χρονη Χάρις εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών, έχει υπερκαλύψει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις έναντι του Τραμπ.

Σε δημοσκόπηση για τους New York Times και το Siena College το Σαββατοκύριακο, η Χάρις απέκτησε προβάδισμα στο Μίσιγκαν, το Γουισκόνσιν και την Πενσυλβάνια, οι οποίες είναι κρίσιμες πολιτείες. Εάν κερδίσει και τις τρεις στις 5 Νοεμβρίου, η Χάρις θα είναι σχεδόν σίγουρα η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από το CBS αν θα κάνει προεκλογική εκστρατεία για την Χάρις, ο Μπάιντεν είπε ότι ο ίδιος και ο Τζος Σαπίρο, ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια, «οργανώνουν μια προεκλογική περιοδεία στην Πενσυλβάνια. Θα κάνω εκστρατεία και σε άλλες πολιτείες και θα κάνω ό,τι νομίζει η Καμάλα ότι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω περισσότερο».

Ο αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε τον Τραμπ «πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Ενα κρίσιμο ζήτημα για μένα εξακολουθεί να είναι -και δεν είναι αστείο- η διατήρηση της αμερικανικής δημοκρατίας. Αν και είναι μεγάλη τιμή να είμαι πρόεδρος, νομίζω ότι έχω υποχρέωση απέναντι στη χώρα για το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να κάνω, να νικήσουμε τον Τραμπ».

Οσο για το καταστροφικό debate εναντίον του αντιπάλου του τον Ιούνιο, είπε: «Περνούσα πραγματικά μια κακή ημέρα, διότι ήμουν άρρωστος, όμως δεν έχω σοβαρό πρόβλημα» υγείας, διαβεβαίωσε τον δημοσιογράφο του CBS.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...