253
Ο Τζο Μπάιντεν επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Leah Millis

Μπάιντεν: Δολοφόνος ο Πούτιν, θα πληρώσει για την εμπλοκή στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 17:15
Ο Τζο Μπάιντεν επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Leah Millis

Μπάιντεν: Δολοφόνος ο Πούτιν, θα πληρώσει για την εμπλοκή στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 17:15

«Δολοφόνο» χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς σχετικά από τον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC στον οποίο μίλησε, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ρώσο ομόλογό του.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του έκανε ο Τζορτζ Στεφανόπουλος αν θεωρεί ότι ο Πούτιν είναι «δολοφόνος», ο Μπάιντεν έγνεψε καταφατικά συμφωνώντας, όπως μετέδωσε και το Bloomberg.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ περί ανάμιξης της Μόσχας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάιντεν σημείωσε: «Θα πληρώσει το κόστος. Θα το δείτε σύντομα».

Όπως επεσήμανε, σε μία μακρά συνομιλία που είχε στο παρελθόν με τον ρώσο ηγέτη, του είπε: «Σε ξέρω και με ξέρεις. Αν καταλήξω ότι αυτό συνέβη, να είσαι έτοιμος».

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά αφού έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, στηρίζει τις κατηγορίες ότι ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, μια κατηγορία που η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη.

«Είναι θλιβερό που η αρχή κάθε προεδρικής θητείας στις ΗΠΑ φαίνεται να συνδέεται με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από την άλλη, ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι «υπάρχουν πράγματα στα οποία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εργαστούμε μαζί», όπως η ανανέωση της συμφωνίας START για τα πυρηνικά, και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον.

«Τον ξέρω σχετικά καλά», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό στις συνδιαλλαγές με ξένους ηγέτες, σύμφωνα με την εμπειρία μου… είναι απλώς να ξέρεις τον άλλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...