272
Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την Ομικρον, υπό το βλέμμα του Αντονι Φάουτσι | REUTERS/Kevin Lamarque

Μπάιντεν: Δεν υπάρχει λόγος πανικού για την Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 13:19
Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την Ομικρον, υπό το βλέμμα του Αντονι Φάουτσι
|REUTERS/Kevin Lamarque

Μπάιντεν: Δεν υπάρχει λόγος πανικού για την Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 13:19

Καθησυχαστικός ήταν ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας για τη νέα παραλλαγή Ομικρον, που έχει εντοπιστεί πλέον τουλάχιστον σε 12 χώρες και φαίνεται ότι εξαπλώνεται με ταχύτητα.

Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος για πανικό» μπροστά στην εξάπλωσή της, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, υπό το βλέμμα του Αντονι Φάουτσι, επικεφαλής λοιμωξιολόγου της κυβέρνησης.

«Αυτή η παραλλαγή είναι λόγος ανησυχίας, όχι λόγος πανικού», δήλωσε ο Μπάιντεν.  Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson για την ανάπτυξη σχεδίων, εφόσον χρειαστούν, για την αντιμετώπιση της Ομικρον, πρόσθεσε.

Οπως κάνει σε κάθε ευκαιρία, ο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις τους, να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς και σε δημόσιους χώρους, εκτιμώντας πως «αργά ή γρήγορα» η νέα παραλλαγή θα εμφανιστεί και στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι «δεν αναμένει σε αυτή τη φάση» νέους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια ούτε μέτρα lockdown στη χώρα.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη κλείσει τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής.

Εξάλλου, ο αμερικανός πρόεδρος είπε πως «εάν οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και φορούν μάσκα, δεν υπάρχει ανάγκη καραντίνας».

Ερωτηθείς, στο μεταξύ, για μια ενδεχόμενη υποχρέωση εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ για να πετάξει κανείς στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ο πρόεδρος απάντησε: «Σε αυτή τη φάση, αυτό δεν αποτελεί σύσταση» της επιστημονικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε ότι θα παρουσιάσει την Πέμπτη μια λεπτομερή στρατηγική στη μάχη κατά της Covid-19 για τον χειμώνα, «όχι με κλεισίματα ή καραντίνες, όμως με την ενίσχυση του εμβολιασμού, των αναμνηστικών δόσεων και των τεστ».

Τέλος, ο Φάουτσι είπε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να υπάρξουν οριστικά στοιχεία για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...