382
Ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το κόμμα των Δημοκρατικών | Reuters

Ο Μπάιντεν αρνείται κάθε κατηγορία περί σεξουαλικής επίθεσης

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 17:00
Ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το κόμμα των Δημοκρατικών
|Reuters

Ο Μπάιντεν αρνείται κάθε κατηγορία περί σεξουαλικής επίθεσης

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 17:00

Μια ρητή διάψευση στις κατηγορίες που τον έφεραν να είναι εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο σεξουαλικής επίθεσης έδωσε το πρωί της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ, μεσημέρι ώρα Ελλάδος) ο Τζο Μπάιντεν.

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το κόμμα των Δημοκρατικών δεχόταν τις τελευταίες ημέρες έντονη πίεση προκειμένου να απαντήσει δημόσια στις κατηγορίες της πρώην βοηθού του, Τάρα Ριντ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1993 όταν ακόμη ήταν γερουσιαστής του Ντέλαγουερ.

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία περί σεξουαλικής επίθεσης, ενώ προκάλεσε τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ να δώσουν στην δημοσιότητα οποιαδήποτε καταγγελία έιχε κάνει η Ριντ πριν 27 χρόνια.

«Ειμαι υπεύθυνος για μια αλλαγή στην κουλτούρα [της συμπεριφοράς απέναντι στις γυναίκες], οπότε θέλω να ξεκαθαρίσω πως είναι αναληθείς οι κατηγορίες της πρώην βοηθού μου. Ουδέποτε στο παρελθόν επέδειξα κακή συμπεριφορά. Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται [η Ριντ] ουδέποτε συνέβη», είπε ο Μπάιντεν.

Οι κατηγορίες της Ριντ ήρθαν στο φως την περίοδο που οι νίκες του Μπάιντεν στον πρώτο γύρο των ενδοκομματικών εκλογών άρχισαν να δείχνουν πως θα ήταν εκείνος που θα αντιμετώπιζε τον Τραμπ στις ερχόμενες εκλογές.

Τότε η Ριντ είχε δηλώσει σε εφημερίδα της Καλιφόρνιας ότι ο Μπάιντεν συνήθιζε να αγγίζει τον λαιμό και τους ώμους της όταν εκείνη εργαζόταν ως βοηθός στο γραφείο που διατηρούσε ως γερουσιαστής από το 1992 έως το 1993.

Ανέφερε μάλιστα ότι της είχε ζητηθεί να σερβίρει ποτά σε μια εκδήλωση επειδή τα πόδια της άρεσαν στον Μπάιντεν και πως όταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος την παραμέρισε και αργότερα την απέλυσε.

Κατόπιν, ισχυρίστηκε ότι ο Μπάιντεν την είχε κολλήσει στον τοίχο και την είχε βιάσει στο υπόγειο ενός γραφείου την άνοιξη του 1993.

Εξήγησε ότι δεν είχε προχωρήσει νωρίτερα σε αυτή την καταγγελία γιατί φοβόταν τις συνέπειες και γιατί εξακολουθούσε να επεξεργάζεται το τι ακριβώς της είχε συμβεί.

Η Ριντ ανέφερε ότι είχε καταθέσει καταγγελία στη Γερουσία και ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από το γραφείο του Μπάιντεν μετά από παράπονα στους προϊστάμενούς της, μια κατηγορία που διαψεύδουν πρώην βοηθοί του Μπάιντεν, αλλά την οποία υποστηρίζουν άτομα στα οποία είχε μιλήσει εκείνη την περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια των ετών που μεσολάβησαν.

Η Ριντ είναι μία από τις οκτώ γυναίκες που μίλησαν δημόσια κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς για ανεπιθύμητα αγγίγματα ή κινήσεις υπερβολικής οικειότητας εκ μέρους του Μπάιντεν.

Τότε, καμία δεν είχε μιλήσει για σεξουαλική επίθεση, και ο Μπάιντεν είχε αντιδράσει με την υπόσχεση να είναι «πιο προσεκτικός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...