

-
Η Ράνια Θρασκιά λέει για τις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ως ειδικός ψυχικής υγείας μπορώ να το κατανοήσω»
Γράφαμε χθες εδώ στη Βαβέλ για τη δηκτική κριτική που άσκησε η Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στη μέχρι και πριν από λίγους μήνες κομματική της σύντροφο, Ράνια Θρασκιά, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, επειδή η τελευταία προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Δεν ήταν η μόνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Ακρίτα, που επιτέθηκε στην κυρία Θρασκιά, αλλά ήταν ίσως από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον, η κυρία Θρασκιά πύκνωσε τις εμφανίσεις της στα μέσα ενημέρωσης για να δώσει εξηγήσεις. Βγήκε το βράδυ της Τετάρτης στο Action24 και μίλησε για μια «πολύ δύσκολη απόφαση», βγήκε και το πρωί της Πέμπτης στο Mega και το εξειδίκευσε.
Διότι το ενδιαφέρον στην τηλεοπτική εμφάνιση της κυρίας Θρασκιά στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» είναι ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε και ως ειδικός ψυχικής υγείας για τις επιθέσεις που δέχτηκε –από την κυρία Ακρίτα και όχι μόνον.
Αρχικά η κυρία Θρασκιά επέμεινε ότι η συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε αφότου ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Δεκέμβριο και όχι πριν. «Η απόφαση που πήρα για την ανεξαρτητοποίησή μου ήρθε αφού είχε χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά τα όσα αντιδημοκρατικά έγιναν στο συνέδριο, έπρεπε όλα τα στελέχη να πάρουμε μία θέση. Το πολιτικό φλερτ με το ΠΑΣΟΚ προέκυψε μετά την ανεξαρτητοποίησή μου. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε λογική παζαριού ή μικροπολιτικής», υποστήριξε.
Και πρόσθεσε: «Γιατί το ΠΑΣΟΚ; Γιατί αυτήν τη στιγμή χρειάζεται επιτακτικά, όσο ποτέ, μια προοδευτική αλλαγή στη χώρα μας. Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αλλοιώσει πάρα πολύ την καθημερινότητα των πολιτών. Μπορεί να γίνονται μεμονωμένα κινήσεις προς το θετικό, αλλά τελικά ούτε η αγοραστική δύναμη του κόσμου έχει αυξηθεί ούτε η ποιότητα στις παροχές υγείας έχει αυξηθεί ούτε η δημόσια παιδεία έχει στηριχθεί. Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε μια προοδευτική αλλαγή. Αυτήν τη στιγμή, η δύναμη στη χώρα που μπορεί να την εγγυηθεί με συστράτευση κοινωνική όλων των προοδευτικών πολιτών είναι το ΠΑΣΟΚ. Συστρατεύτηκα στην προσπάθεια για μια προοδευτική αλλαγή», είπε.
Αλλά ας πάμε στις επιθέσεις που δέχτηκε. «Αν ήταν αυτό ένας κεραυνός εν αιθρία, αν δηλαδή μία βουλευτής και συγκεκριμένα εγώ, ξαφνικά ξυπνούσα ένα πρωί κι έλεγα “δεν μου αρέσει εδώ ας πάω κάπου αλλού”, θα υπήρχε δικαιολογία σε αυτήν την αήθη, αν θέλετε, επίθεση που δέχομαι σε κάποιες περιπτώσεις», είπε, για να προσθέσει:
«Αλλά καταλαβαίνω, γιατί δυστυχώς, υπάρχει στον δημόσιο λόγο μια πάρα πολύ μεγάλη κακοποιητική τάση, μια λεκτική και συναισθηματική βία… Εγώ από την πλευρά μου, ως ειδικός ψυχικής υγείας, αυτό μπορώ να το κατανοήσω. Ομως δεν μπορώ να κατανοήσω ψέματα και ανακρίβειες που λέγονται προς το πρόσωπό μου».
[απολαύστε υπεύθυνα]
-
Το μιντιακό σόου με το παιδί του Γιώργου Πατούλη
Σε άλλα νέα, να πούμε ότι ο Γιώργος Πατούλης, τέως περιφερειάρχης Αττικής, έγινε μπαμπάς και είναι τόσο χαρούμενος που το διαφήμισε όσο δεν πάει.
Πρώτα με μια ανάρτηση στο Instagram, ανακοινώνοντας το ευτυχές γεγονός.
Μετά με μια ανάρτηση στο Facebook.
Επειτα βγήκε στο «Happy Day», την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Alpha, και είπε πολλά για τη γέννα.
«Το μωρό ήταν αρκετά μεγάλο, 3.950 γραμμάρια και δεν ήθελε να βγει φυσιολογικά. Είμαστε εδώ στη χαρά και στη συγκίνηση και την ευτυχία. Υπήρξαν χθες πόνοι και ο γιατρός μας είπε καλό είναι να πάμε προς το μαιευτήριο και ήρθαμε αργά το απόγευμα. Ήμουν μέσα σε όλη τη διαδικασία, ήθελα να είμαι κοντά της».
Αναφερόμενος στη σύζυγό του, Νάνσυ Κοιλού, ο πρώην περιφερειάρχης τόνισε πως ήταν πολύ δυνατή. «Δεν αγχώθηκε, ήταν πολύ δυνατή. Η πιο μεγάλη συγκίνηση είναι όταν βλέπεις το μωρό να βγαίνει και να αναπνέει, το πρώτο κλάμα. Με φέρνετε σε δύσκολη θέση αλλά όλοι λένε ότι το μωρό μοιάζει σε μένα», είπε επίσης. Για όσους δε είχαν απορία ο κ. Πατούλης είπε και πως το παιδί θα ονομαστεί Νικόλας.
Και τέλος, την Πέμπτη, καθώς η μαμά και το παιδί πήραν εξιτήριο, ο κ. Πατούλης και η σύζυγός του, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα κανάλια και τους φωτογράφους, που κατά έναν εντυπωσιακό τρόπο έμοιαζαν σαν να έχουν ειδοποιηθεί από πριν και τους περίμεναν για δηλώσεις.
Γράψτε σχόλιο στο: Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #748
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.