• Οταν η ΕΡΤ έβγαλε σε «μονόλογο» 28 λεπτών τον Τζουμάκα για να βρίζει τον Σημίτη και το ΚΙΝΑΛ

    Ο Κώστας Αρβανίτης, παρουσιαστής της καλής εκπομπής της ΕΡΤ «Αλλη Διάσταση», το είπε σχεδόν από την αρχή: «Δεν θέλω να κάνω συνέντευξη, να μάθω θέλω». Και κατ’ ουσίαν παρέδωσε το μικρόφωνο της δημόσιας τηλεοπτικής συχνότητας στον Στέφανο τον Τζουμάκα.

     

    Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παπανδρεϊκός ράτσας, υφυπουργός στα 80s, υπουργός επί Σημίτη στα 90s, διεκδίκησε την αρχηγία (!) του κόμματος το 2011 και τελικά ίδρυσε δικό του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που στις ευρωεκλογές του 2014 πήρε 11.062 ψήφους, πάνω δηλαδή από το ΜΛ ΚΚΕ και τον Κολλάτο, ο κ. Τζουμάκας φαίνεται ότι ναι, είχε πολλά να μας «μάθει».

     

    Μάλιστα ο κ. Αρβανίτης για να τον συστήσει στους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης αναρωτήθηκε πού είχε χαθεί τόσο καιρό ο κ. Τζουμάκας, λες και έπρεπε να μην έχει χαθεί. Του έδωσε έτσι μια καλή πάσα του κ. Τζουμάκα να πει ότι δεν τον ήθελαν τα κανάλια επειδή δεν τους αρέσει ο εναλλακτικός πολιτικός λόγος.

     

    Το τι συνιστά «εναλλακτικός πολιτικός λόγος» το ξεδίπλωσε επί 28 λεπτά –τόσα του έδωσε η κρατική ΕΡΤ1 το απόγευμα της Τετάρτης– ο ίδιος.

     

    Ο κ. Τζουμάκας χρησιμοποίησε την κρατική συχνότητα για να αποκαλέσει τον Κώστα Σημίτη «πρώτο Σόιμπλε», να πει ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι ένα δεξιό κόμμα» και ότι είναι «ξεπουλημένοι» και «προσκυνημένοι», να τονίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ» και να εξυμνήσει τον Αλέξη Τσίπρα «που μας έβγαλε από τα μνημόνια».

    Το πολιτικό τοκ σόου του κ. Τζουμάκα ξεκίνησε από τις 17:05 και τελείωσε στις 17:33. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, ο αμέσως προηγούμενος καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στον οποίο αφιερώθηκαν επίσης 28 λεπτά, από τις 16:28 έως τις 16:56.

  • Ο Πατούλης παρουσιάζει την «πόζα Πατούλη»

    Το ξέραμε ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ Γιώργος Πατούλης είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με την εικόνα του σχεδόν εμμονικά – αρκεί να θυμηθεί κανείς τις φιέστες στο ΟΑΚΑ ή τα σκηνοθετημένα ζεϊμπέκικά του στο «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» του Παπαδόπουλου.

     

    Τώρα παρουσίασε υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. Και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Εισάγοντας στο πανελλήνιο την «πόζα Πατούλη»: όλες οι φωτογραφίες του είναι –φυσικά με σκούρο blue-black κοστούμι αλλά ενίοτε με διαφορετική γραβάτα– πάντα με το αριστερό χέρι στο κάτω κουμπί.

     

    Μάρτυρας οι σχετικές φωτογραφίες από το IntimeNews που κατέγραψε για τον ιστορικό του μέλλοντος τον κ. Πατούλη να ποζάρει σαν κούκλα δίπλα στους υποψηφίους.

     

  • Κάποιος να σταματήσει την «ποιήτρια» Μεγαλοοικονόμου

    Εχει καταντήσει γελοίο. Και δεν θα το αναφέραμε αν δεν επρόκειτο για την υπ. αρ. 151 βουλευτή που παρέχει στην κυβέρνηση της χώρας την απαιτούμενη από το Σύνταγμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

     

    Εμφανίστηκε λοιπόν η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου –μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των πραγμάτων κομμάτι από αυτό στο οποίο οι πρόθυμοι τύπου Μπίστη, Ραγκούση, Χατζησωκράτη κλπ βλέπουν κάτι το προοδευτικό– στο περιστύλιο της Βουλής και απήγγειλε ξανά το ποίημα που έγραψε για τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης, η κάθε σου λέξη, ομόνοια καταπέλτης» είπε χαρούμενη στον Alpha και μάλιστα έσπευσαν και άλλα μικρόφωνα άλλων πρόθυμων καναλιών.

     

    Και εξήγησε μετά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έπρεπε να βρω τι ομοιοκαταληξία να κάνω, “πλεκτή” ή “ζευγαρωτή”; Τελικά μου βγήκε πλεκτή. Και μου άρεσε, το είπα: “Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης, η κάθε σου λέξη, ομόνοια καταπέλτης”. Μπορεί άλλοι να με κατηγορήσουν, άλλοι να καταλάβουν ότι με εκφράζει».

     

    Από τη στιγμή πάντως που η κυρία Μεγαλοοικονόμου δεν έχει καμία διάθεση να προστατεύσει, όχι τον εαυτό της αυτόν ας τον κάνει ό,τι θέλει, αλλά την ιδιότητα του μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας, ας το κάνουν τουλάχιστον τα ΜΜΕ και ας σταματήσουν να της χώνουν ένα μικρόφωνο στο στόμα. Δεν ξέρεις κανείς τι θα βγει από εκεί μέσα…

  • O Θέμης Αδαμαντίδης είναι με την «απεύθυνση» Τσίπρα

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να περιγράφουν ως σπουδαίες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς όσους πήγαν στην εκδήλωση στο «Κάραβελ» που διοργάνωσε το ινστιτούτο της Λούκας Κατσέλη για να παρουσιαστεί μια έκθεση της Λούκας Κατσέλη.

     

    Ηταν λένε, ο Θανάσης ο Θεοχαρόπουλος και ο Δημήτρης ο Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, ήταν και ο Νίκος ο Μπίστης και βεβαίως ο Γιάννης ο Ραγκούσης, ήταν και η Μαριλένα η Κοππά. Ηταν βέβαια και ο πρώην νεοδημοκράτης Βαγγέλης Αντώναρος, αλλά αυτός πάει οπουδήποτε του υποσχεθούν ότι θα ακούσει κάτι κακό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Τελικά, η πιο αξιοπρόσεκτη παρουσία ήταν αυτή του Θέμη Αδαμαντίδη, του λαϊκού τραγουδιστή που έδωσε το παρών στο «Κάραβελ» για να ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ούντο Μπούλμαν.

     

    Ο 61χρονος τροβαδούρος, του οποίου το απόλυτο hit είναι το «Μα πού να πάω», δεν ήταν ο μόνος από το Πεντάγραμμο που ανταποκρίθηκε στην «απεύθυνση πλατιού καλέσματος» που έκανε ο Πρωθυπουργός. Στο ακροατήριο ήταν και η Ραλλία Χρηστίδου, η οποία είχε βάλει και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα επιμένει ότι το κόμμα της δεν μας είπε ποτέ ψέματα…

  • O Κουρουμπλής αναρωτιέται τι ξέρει ο Μπαρόζο -της Goldman Sachs- από αγορές

    Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι και μια ξεχωριστή προσωπικότητα του μεξικανικού στρατού που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να καταλάβει την εξουσία. Πασόκος ράτσας, λαϊκός, έτοιμος για όλα: να ψηφίσει δύο μνημόνια (το 1ο και το 3ο) αλλά να λέει ότι το κάνει για τον λαό κλπ.

     

    Αφού πέρασε από δύο υπουργεία που του ανέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με θαυμαστά αποτελέσματα (βλέπε ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ και ρύπανση), ο κ. Κουρουμπλής έφυγε βελούδινα από την κυβέρνηση και τώρα ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή.

     

    Με γεια του και χαρά του, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο μας. Αλλά για να ξέρουμε τι άτομο και με τι γνώσεις για το διεθνές και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι ο κ. Κουρουμπλής αξίζει να σταθούμε σε κάτι που είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Open το πρωί της Δευτέρας.

     

    Ο κ. Κουρουμπλής βγήκε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» με την Αμαλία Κάτζου και τον Βαγγέλη Γιακουμή και κάποια στιγμή του ζήτησαν να σχολιάσει τα όσα είπε στο Φόρουμ των Δελφών ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (εδώ), ο οποίος μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι οι αγορές προεξοφλούν νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και αντιδρούν θετικά.

     

    «Εντάξει τώρα και ο Μανουέλ Μπαρόζο τι… εκφράζει δηλαδή τις αγορές; Τι είναι δηλαδή, είναι θεσμικός;» αναρωτήθηκε απαξιωτικά ο κ. Κουρουμπλής. Ο οποίος είναι πρόεδρος της Goldman Sachs…

     

    Τα γράφω αυτά για να ξέρετε ποιος στέλνετε στην Ευρωβουλή.

     

  • Η Μαρέβα ευχήθηκε στον Κυριάκο για τα γενέθλιά του αλλά αυτός είχε πάει για μπάλα

    O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γενέθλια –στις 4 Μαρτίου έκλεισε τα 51 του. Και η σύζυγός του Μάρεβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη του ευχήθηκε με μια ανάρτηση στο Instagram.

    Η πλάκα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να περάσει τα 51α γενέθλιά του, παίζοντας… μπάλα με φίλους του!

  • Σίλας Σεραφείμ: Αγαπητέ Αρκά «είναι γνωστοί ζεσουισαρλίδες, όταν πρόκειται για σάτιρα εναντίον των άλλων»

    Η ιστορία με τον Αρκά είναι λίγο πολύ γνωστή: ήταν αγαπημένος της ευρύτερης Αριστεράς όταν με τον «Ισοβίτη», τη «Λουκρητία», τη «Θέκλα» και τους άλλους ήρωές του ανέτρεπε τις κοινωνικές συμβάσεις και σοκάριζε τους συντηρητικούς, αλλά έγινε μισητός όταν άρχισε να ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Η τελευταία σειρά σκίτσων του, υπό τον τίτλο «Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κάποιοι είπαν ότι στο Μαξίμου είχαν τη μύγα και «μυγιάστηκαν».

     

    Σε κάθε περίπτωση ο Αρκάς στοχοποιήθηκε από τα τρολ της κυβέρνησης ως στρατευμένος αντι-ΣΥΡΙΖΑ, στον βαθμό που να χρειαστεί να εκδώσει την Παρασκευή μια ανακοίνωση (εδώ) με μια απίστευτα βιτριολική πρόταση:

     

    «“Ο Αρκάς τα παίρνει”, “Ο Αρκάς δεν είναι ο Αρκάς”, “Ο Αρκάς έχει πουλήσει το όνομά του”, “Ο Αρκάς έχει πεθάνει και γράφουν οι κληρονόμοι του” κλπ. Προτείνουμε λοιπόν μια συμφωνία στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ: Αν σταματήσουν να λένε ψέματα για τον Αρκά, θα σταματήσει κι ο Αρκάς να λέει αλήθειες για τον πρωθυπουργό».

     

    Υπό αυτές τις συνθήκες ασύμμετρου πολέμου, ο Αρκάς βρήκε έναν συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Σίλα Σεραφείμ, γνωστού stand up comedian, ο οποίος ως άνθρωπος της σάτιρας ασκεί και αυτός κριτική –πού αλλού;– στην κυβέρνηση.

     

    Ακροβατώντας μεταξύ σοβαρότητας και χιούμορ (που όταν γίνονται σωστά είναι δύο άρρηκτα συνδεδεμένα στοιχεία), ο Σίλας, στην ανοιχτή επιστολή του προς τον Αρκά, παρατηρεί ότι έως τώρα η Αριστερά δεν είχε πρόβλημα με τη σάτιρα αρκεί να μην στρεφόταν εναντίον της – «είναι γνωστοί ζεσουισαρλίδες, όταν πρόκειται για σάτιρα εναντίον των άλλων», γράφει χαρακτηριστικά.

     

    Για λόγους ιστορικής καταγραφής και εκδοτικού ενδιαφέροντος ιδού η ανοικτή επιστολή του Σίλα στον Αρκά:

     

    «Έχω την αίσθηση πως θα πρόσεξες τελευταία, τα τελευταία 4 χρόνια δηλαδή, που ήρθε η Αριστερά στην εξουσία, δηλαδή η πρώτη φορά Αριστερά, με ολίγον από καμένη ακροδεξιά, δηλαδή τώρα πια η «Πρώτη φορά Αριστερά με Κέντρο και Δεξιά κι ότι περίσσεψε, ελάτε», πως αδικείται απ’ τη σάτιρα.

    Για να ‘μαστε δίκαιοι, η κεντροαριστερά με πλατιά απεύθυνση, είναι η φυσική θέση του σύριζα, μιας και το σύνθημα «ο σύριζα αλλάζει την Ευρώπη», λόγω τυπογραφικού λάθους δεν αποδόθηκε σωστά, γιατί το ορθό ήταν «η Ευρώπη αλλάζει τον σύριζα». Τέλος πάντων και μια νταλίκα ή ένα λεωφορείο για να στρίψει Αριστερά, κόβει πρώτα Δεξιά -αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

    Δεν είναι ότι έχουν δυσανεξία στην κριτική. Άλλωστε όλοι τους, είναι γνωστοί ζεσουισαρλίδες, όταν πρόκειται για σάτιρα εναντίον των άλλων. Για δεκαετίες δεν είχαν διαμαρτυρηθεί και ποτέ δεν είχαν πρόβλημα, όσο βρίσκονταν στο 3%. Ίσως να έπαιξε και κάποιο ρόλο και το ότι δεν τους σατίριζε κανείς -αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

    Τώρα λοιπόν, ιδιαιτέρως σ΄αυτή την δύσκολη εποχή που γεμίσαμε φασίστες (και σου εφιστώ την προσοχή στο 35% που ψήφισαν σύριζα, συνεπώς το υπόλοιπο 65% τεκμαίρεται, προκύπτει, συνάγεται πως είναι φασίστες), οι άνθρωποι αυτοί, οι συριζαίοι δηλαδή, είναι καλοί και δέχονται τη σάτιρα, αρκεί να μην κοροϊδεύει τον πρωθυπουργό γιατί στην αρχή μόνο είναι αστείο αλλά μετά γίνεται αηδία, γιατί άνθρωπος είναι κι αυτός κι αν βρισκόμασταν στη θέση του, θα μας άρεζε; -αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

    Η αυτοκριτική που «μας κάνουν» οι σύντροφοι, σύντροφε γελοιογράφε, έχει βάσεις. Εκτός απ’ τις αμερικάνικες που υπεγράφησαν εν λευκώ, πόσα «αστεία» έχουμε κάνει κι εμείς για τους άλλους; πόσα για τον συνδυασμό «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» για παράδειγμα;

    Μεταξύ μας, το ότι έχουμε κλειδώσει τη σκόπευση στο Μαξίμου κι η αλλαγή δεν βρίσκεται στο στόχο αλλά στο θήραμα, δε γίνεται αντιληπτό, διότι οι συριζαίοι έχουν περιορισμένες προσλαμβάνουσες. Είναι αυτοί που βρίσκονται στο τρένο που ξεκινάει και νομίζουν πως φεύγει ο σταθμός –αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

    Πρέπει λοιπόν νομίζω από δω και πέρα, να θρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και να λειτουργήσουμε σαν επαγγελματίες, μιας και είμαστε δημιουργοί και παράγουμε σατιρικά προϊόντα. Θέλω να πω δηλαδή, ότι όσο ακόμα έχουμε ελεύθερη αγορά και μέχρι ο σύριζα να φέρει τον κομμουνισμό (αμήν Παναγία μου, που θα λεγε κι ο άθεος πρωθυπουργός μας), ν’ αρχίσουμε να δουλεύουμε με παραγγελίες. Κι οι αναγνώστες σου και το θεατρικό κοινό μου, πελάτες είναι ρε αδερφέ και νόμος είναι το δίκιο του πελάτη. Και του εργάτη βέβαια -αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

    Λέω λοιπόν, για να μη χάσεις εσύ αναγνώστες κι εγώ εισιτήρια, να δεχόμαστε σατιρικές παραγγελίες και να πουλάμε αναλόγως. Θέλετε αστεία απ’ τον Σύριζα για τον Μητσοτάκη; Μάλιστα. Του Πολάκη για τον Άδωνι; Μάλιστα. Θέλει ο Καμμένος για τον Κοτζιά;

    Μάλιστα. Θέλει ο Κοτζιάς για Καμμένο; Επίσης. Την ίδια μέρα και συγχρόνως και ταυτόχρονα. Επαγγελματίες είμεθα. Γιατί αλλιώς, ορθώς μας περνούν για φασίστες κι ακόμη χειρότερα, για ερασιτέχνες. Δε γίνεται ν ασχολούμαστε μόνο με την κυβέρνηση, επειδή έξι μήνες δημιούργησε μια κρίση και τρεισήμισι χρόνια ασχολείται με τη διαχείριση της. Αυτό είναι το επίδικο, το θέμα εν προκειμένω –αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

    Φυσικά και γι’ αυτό, δε φταίνε αυτοί αλλά οι άλλοι. Για τη Μάνδρα και το Μάτι, φταίνε οι άλλοι. Σε τέσσερα χρόνια για να ανοικοδομήσεις μια χώρα, πρέπει πρώτα να γκρεμίσεις το παλιό και μετά να χτίσεις. Εε τώρα εδώ και τέσσερα χρόνια, μόνο γκρεμίζουν κι ακόμα όρθιοι είμαστε. Φυσικά και φταίνε οι άλλοι. Εδώ ολόκληρη Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε μετά από 80 χρόνια, επειδή φταίγαν οι άλλοι, ο καπιταλισμός δηλαδή, που είχαν οι άλλοι -αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

    Πρέπει να επανανομαδοτήσουμε τη δουλειά μας και να κάνουμε μια στροφή 360ᵒ της σατιρικής μας στόχευσης. Γιατί σε λίγο θα μας αποκαλέσουν και ατάλαντους και πως έχουμε χάσει το χιούμορ μας και μετά θα υπάρχουν λαβές, ώστε να τους αποκαλέσει κανείς γκεμπελίσκους, που ελλείψει επιχειρημάτων, επιτίθενται στην επαγγελματική μας επάρκεια.

    Κι ολ’ αυτά γιατί «μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας, είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει –που λέει κι ο Καμύ; Όχι.

    Μήπως γιατί είναι ευκολότερο να εξαπατήσεις κάποιον, απ’ το να τον πείσεις ότι έχει εξαπατηθεί –που λέει ο Μαρκ Τουέιν; Ούτε.

    Τότε γιατί;

    Μα επί τέλους! πια ο καθείς γνωρίζει πως από καιρό τώρα -και προ παντός στα χρόνια τα δικά μας τα σακάτικα-
    είθισται  να δολοφονούν τους χαρακτήρες των σατιρικών.

    Αυτό είναι το θέμα.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Σίλας Σεραφείμ Stand-up Comedian

  • Πώς κοιμάται τα βράδια ο Ηλίας Ψινάκης;

    Ο δήμαρχος Μαραθώνα είχε κάπου ξεχαστεί. Είναι και αυτό ένα είδους τιμωρίας στην τραγωδία: η λήθη, να μη σε θυμάται κανένας, ειδικά αν εσύ έχεις πορευτεί στη ζωή με αυτοσκοπό το να είσαι διασημότητα. Αλλά ως σωτήρας έσπευσε ο Αντώνης Σρόιτερ του Alpha, ο οποίος μετά τη Ρένα Δούρου (εδώ) περιέλαβε με «σκληρές» ερωτήσεις και τον Ηλία Ψινάκη για την εθνική συμφορά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς.

     

    Ρώτησε πχ. τον κ. Ψινάκη πώς κοιμάται τα βράδια.

     

    «Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Αυτό που μπορούσαμε να είχαμε κάνει, το κάναμε. Οι κατηγορίες (για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και έκθεση σε κίνδυνο) είναι βαριές με 100 νεκρούς, χαμένες περιουσίες και οικολογική καταστροφή. Πρέπει όλοι να κριθούμε για τις πράξεις μας και όποιος φταίει, να την πληρώσει και πρέπει να την πληρώσει. Δεν μπορείς να λες το Μάτι, που έχει σπίτια έξι-επτά δεκαετίες, δασική περιοχή», απάντησε ο κ. Ψινάκης, που προφανώς δεν θυμόταν ότι όταν διεκδικούσε τον δήμο Μαραθώνα το Μάτι εξακολουθούσε να υπάρχει ως τέτοιο – τώρα βέβαια δεν υπάρχει.

     

    Ο κ. Ψινάκης ρωτήθηκε και για το πότε ενημερώθηκε για τη φωτιά. Μεταξύ μας σκληρό ερώτημα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακόμα δεν μας έχει πει πότε έμαθε για νεκρούς.

     

    Είπε ότι ήταν στη Μύκονο για ένα πάρτι και γενικά δεν μπορούσε να το ακυρώσει γιατί είχε καλεσμένους από το εξωτερικό.

     

    «Κάνω τις διακοπές με την άδειά μου. Συνδυάζω τις διακοπές με τους προσκεκλημένους μου από το εξωτερικό. Κάθε Σαββατοκύριακο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κανονίζω να φεύγω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πήρα την άδειά μου στην ονομαστική εορτή μου (20 Ιουλίου). Ο Αύγουστος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας λόγω των πυρκαγιών. Προσπάθησα να ακυρώσω το πάρτι, αλλά επειδή είχαν προσκληθεί πρέσβεις, δεν γινόταν να ακυρωθεί λόγω πρωτοκόλλου».

     

    Οσο για το πότε το έμαθε… Δεν θυμάται ο καψερός.

     

    «Δεν θυμάμαι τι ώρα ενημερώθηκα, αλλά η φωτιά βρισκόταν στο Νταού Πεντέλης επομένως δεν απειλούμασταν. Έτσι, έφυγα με ελικόπτερο, ήμουν μεταξύ Δήλου και Μυκόνου, αλλά ο πιλότος απαγόρευσε την απογείωση λόγω καπνού. Επέλεξα να φύγω με φουσκωτό σκάφος, είχε 4-5 μποφόρ, αλλά με τη φωτιά άλλαξαν οι συνθήκες και έγιναν 10. Δεν έφτασα και πήγαμε στη Σέριφο μέχρι τα ξημερώματα, όταν φύγαμε και πήγαμε στο Λαύριο. Παρ’ όλα αυτά, ενημερωνόμουν μέσω ασυρμάτων των σκαφών. Πήγα κατευθείαν στο Δημαρχείο, είχα καλέσει τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον υπουργό Υποδομών, ο οποίος είχε φέρει 120 μηχανικούς σε συνεργασία με τη δική μας Τεχνική Υπηρεσία για να αρχίσει η καταγραφή των σπιτιών».

     

    Και ποιο ήταν το μεγάλο του λάθος;

     

    «Ηταν ότι είπα πως κάηκε και το σπίτι μου. Έμενε η 88χρονη μητέρα μου, η φωτιά πέρασε αλλά έκαψε γύρω-γύρω. Έτσι μου έλεγε εκείνη. Η πρώτη ηλιθιότητα και η μεγαλύτερη ήταν όταν ένας δημοσκόπος με συμπεριέλαβε σε έρευνα ως προς τη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών και αναδείχθηκα πρώτος. Εκατό νεκροί με μαρτυρικό θάνατο, 4.100 ήταν με το μαγιό, καμένα αυτοκίνητα, καμένα σπίτια, καμένα όλα».

     

    Kαι καλά, ο κ. Ψινάκης αυτός είναι, το ξέραμε. Εσείς αγαπητοί πολίτες του Μαραθώνα που τον βγάλατε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή το 2014, τι έχετε να μας πείτε;

  • Τι είπαν Μητσοτάκης και Ιτούδης στη Μόσχα;


    Παρά το πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του αυτή επίσκεψη στη Μόσχα (εδώ) με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξέκλεψε λίγο χρόνο για ένα ξεχωριστό τετ α τετ: ο πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε ίσως τον πιο διάσημο Ελληνα στη ρωσική πρωτεύουσα, τον Δημήτρη Ιτούδη, προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

     

    Είναι γνωστή η αγάπη του προέδρου της ΝΔ στο μπάσκετ –παίζει συχνά και άλλωστε σε ένα ματς είχε προσελκύσει για υποψήφιο βουλευτή του κόμματος τον Δημήτρη Παπανικολάου (εδώ). Είναι επίσης γνωστή η αγάπη του για τον Ολυμπιακό.

     

    Ετσι ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για το μπάσκετ και κυρίως τον κρίσιμο αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

     

    Σίγουρα, ωστόσο, τα είπαν και για τις εκλογές…

  • Η καμπάνια του Ηλιόπουλου θυμίζει υπερβολικά πολύ αυτήν της Οκάσιο-Κόρτεζ

    Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ο Νάσος Ηλιόπουλος θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα (εδώ) στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, προς το παρόν όμως έχει ξετινάξει την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ, τη δημοφιλή νεαρή βουλευτίνα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

     

    Οι παραλληλισμοί που επιχειρεί ο κ. Ηλιόπουλος είναι προφανείς. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα είναι 36 ετών και είναι ο νεότερος μεταξύ των αντιπάλων του, η Αλεξάντρια είναι 29 ετών, είναι το νεότερο μέλος του Κογκρέσου. Επίσης ο κ. Ηλιόπουλος θέλει να συστήνεται ως αριστερός ριζοσπάστης, η Οκάσιο-Κόρτεζ έχει περιγραφεί ως ιέρεια της ριζοσπαστικής Αμερικής.

     

    Επειδή λοιπόν τα μεγάλα ριζοσπαστικά πνεύματα συναντιούνται, κάποιοι διαπίστωσαν ομοιότητες στην καμπάνια του κ. Ηλιόπουλου με αυτήν της νεαρής νεοϋορκέζας βουλευτίνας. Η χρήση του σκίτσου και κάποια όμοια γραφιστικά στοιχεία έδωσαν σε κάποιους, προφανώς κακεντρεχείς, την ευκαιρία να σχολιάσουν ότι μάλλον από το στρατόπεδο του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ αντέγραψαν τα οπτικά της καμπάνιας της Οκάσιο-Κόρτεζ. Ή εμπνεύστηκαν από αυτά.

    Το πιθανότερο βέβαια είναι η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ να εμπνεύστηκε από τον κ. Ηλιόπουλο, ασχέτως αν η καμπάνια της έγινε μερικούς μήνες νωρίτερα.

  • Οταν ο Μπίστης κατακεραύνωνε τον Τσίπρα και τους «αφελείς μικροκουβέληδες»

    Ο Νίκος Μπίστης, αεικίνητος πολιτευτής της Κεντροαριστεράς –δεδομένου ότι έχει περάσει από: ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτ., ΣΥΝ, Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ελιά, ΚΙΝΑΛ και τώρα «Γέφυρα»– συστήνεται τελευταία ως ο άνθρωπος που είδε το φως της αλήθειας και αυτό είναι ότι πρέπει όλοι να συνεργαστούν υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που κατά την άποψή του δεν είναι alter ego του Πολάκη αλλά ένα είδος Μπερλίνγκουερ α λα ελληνικά.

     

    Οι εμφανίσεις του στα κανάλια αξιοσημείωτες τελευταία όπου επιμένει στην άποψή του με επιχειρήματα και ζητάει από τους συνομιλητές του να τον πιστέψουν διότι αυτός ξέρει ποιο είναι το καλό της Κεντροαριστεράς και βεβαίως ποιο είναι το επάρατο κακό: η Δεξιά και ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    Ας πούμε ότι έχει ένα δίκιο ο κ. Μπίστης που ζητάει να τον πιστέψουμε καθώς στα 68 του είναι βετεράνος του χώρου και της πολιτικής και έχει διαδρομή αγώνων στην Αριστερά. Αρα ο λόγος του (πρέπει να) είναι συμβόλαιο.

     

    Με αυτήν την παραδοχή λοιπόν, ότι ο λόγος του κ. Μπίστη έχει χαρακτηριστικά πολιτικού αξιώματος, αναζήτησα όχι και τόσο παλαιότερες θέσεις του –τις οποίες πρέπει επίσης να αποδεχτούμε ως θέσφατα. Επεσα λοιπόν πάνω σε ένα κείμενο στη «Μεταρρύθυμιση» με τίτλο «Χωρίς καθυστέρηση. Χωρίς λάθη», που δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, λίγο μετά τις εκλογές και τη νίκη του αγαπημένου του κ. Τσίπρα.

     

    Εγραφε λοιπόν εκεί ο κ. Μπίστης:

     

    «Πολύ σύντομα θα διαψευστούν και όσοι νομίζουν ότι ο Τσίπρας έχει καταλάβει τον μεσαίο χώρο μετατρεπόμενος σταδιακά σε σοσιαλδημοκράτη».

     

    «Πολλοί μικροκουβέληδες θα εμφανιστούν αλλά όλα αυτά μικρή σημασία θα έχουν όσο θα προχωράει η ευθυγράμμιση συνείδησης και πραγματικότητας».

     

    «Ο στενός ηγετικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, θα αναλωθεί στην ηθικολογία και θα καλλιεργήσει έτι περαιτέρω το μίσος και τον διχασμό με πρόθυμο λαγό στην βρώμικη δουλειά τον Καμένο».

     

    -Και βεβαίως ένα μάλλον αυτοαναφορικό: «Οι αφελείς ή ιδιοτελείς χειροκροτητές της “εποχής Τσίπρα” σε λίγο θα αρχίσουν να τα γυρίζουν, αλλά από τις πολλές στροφές έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

     

    Λόγια σοφά, λόγια αληθινά…

  • Στην ΕΡΤ ζήτησαν από τον απεσταλμένο τους στο Ανόι να βγει στον αέρα με βιετναμέζικο καπελίνο

    To μοναδικό ελληνικό ΜΜΕ που είχε απεσταλμένο στην ιστορική συνάντηση κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-Ουν στο Ανόι του Βιετνάμ ήταν η ΕΡΤ – και μπράβο της, δείχνει πόσο σέβεται τον έλληνα τηλεθεατή και χρηματοδότη της.

     

    Στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ λοιπόν, εστάλη ο Δημήτρης Απόκης, ο οποίος κανονικά είναι ανταποκριτής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ουάσιγκτον και έχει μια κάποια πρόσβαση στα του Λευκού Οίκου και του Τραμπ.

     

    Ετσι, η ΕΡΤ μάς προσέφερε όχι μόνο καλή πληροφόρηση αλλά και μια από τις πιο ξεχωριστές τηλεοπτικές στιγμές της ημέρας, με τον κ. Απόκη να στέλνει την ανταπόκρισή του φορώντας το χαρακτηριστικό καπελίνο των Βιετναμέζων, το περίφημο «νον λα».

     

    Η αλήθεια είναι ότι δεν επρόκειτο για πρωτοβουλία του κ. Απόκη. Ηταν αίτημα των συντελεστών της ενημερωτικής εκπομπής «Απευθείας», οι οποίοι όταν έγινε η ζωντανή σύνδεση τού ζήτησαν να φορέσει live το καπελίνο με το οποίο τον είχαν δει σε φωτογραφίες.

    Επιδεικνύοντας αντανακλαστικά, ο απεσταλμένος της ΕΡΤ όχι μόνο φόρεσε το νον λα, αλλά έδωσε και το ρεπορτάζ σε ανάλογο τόνο: «ο αμερικανός πρόεδρος φόρεσε το βιετναμέζικο και επιχειρηματικό του καπέλο, κλείνοντας εμπορικές συμφωνίες 21 δισ. δολαρίων…».

  • Καυγάς Μεγαλοοικονόμου - Καλλιάνου: «Ξεφτιλίζεσαι 70 χρονών γυναίκα» - «Είσαι σεξιστής, είμαι του '53!»

    Πρέπει να το κάνουν επίτηδες. Καλούν στο στούντιο τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, την κουρδίζουν και κάποια στιγμή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην του Λεβέντη απασφαλίζει. Τη μία θα πει για κουραμπιέδες πολιτικούς, την άλλη για γκέι αγγούρια, μια άλλη ότι της είχαν προτείνει να επιδεικνύει εσώρουχα, απ’ όλα έχει ο μπαξές της βουλευτού Β’ Πειραιώς, ιδίως από τη στιγμή που εμφανίζεται ως groupie του Αλέξη Τσίπρα.

     

    Αν τώρα τη βάλεις την κυρία Μεγαλοοικονόμου πολύ νωρίς στο στούντιο, όπως συνέβη το ξημέρωμα στο Open TV και απέναντί της τον Γιάννη Καλλιάνο, πρώην κομματικό της σύντροφο στην Ενωση Κεντρώων αλλά τώρα «ιδεολογικό» της αντίπαλο, αφού ο τηλεμετεωρολόγος έχει πάει στη Νέα Δημοκρατία, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να γεννηθεί.

     

    Η κουβέντα στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» κυλούσε για μερικά λεπτά ομαλά. Η κυρία Μεγαλοοικονόμου έλεγε τα δικά της, για την «αύρα» του κ. Τσίπρα και ότι είχε στο παρελθόν δεχθεί πρόταση από το περιβάλλον Μητσοτάκη να πάει στη ΝΔ, ο κ. Καλλιάνος περιέγραφε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ένα ευχάριστο πρωινό. Για 11 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

     

    Τότε η κυρία Μεγαλοοικονόμου αποφάσισε να επιτεθεί στον κ. Καλλιάνο: «Θυμάσαι πότε έφυγες; Στις 29 Αυγούστου, όταν άνοιξε η Βουλή. Γιατί έφυγες; Επειδή δεν τήρησε ο πρόεδρος (Λεβέντης) το εξάμηνο, γι’ αυτό έφυγες», του είπε, υπενθυμίζοντας την υπόσχεση του κ. Λεβέντη να κάνει rotation στους βουλευτές κάτι που φυσικά ποτέ δεν έγινε. Ο κ. Καλλιάνος που δεν έγινε ποτέ βουλευτής αποχώρησε από εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώων το καλοκαίρι του 2016 (εδώ).

     

    Ο κ. Καλλιάνος της απάντησε ότι «ξέρω καλύτερα τον εαυτό μου εγώ από εσάς». Και τότε η κυρία Μεγαλοοικονόμου εξαπέλυσε την κόλαση: «Γιατί, ξέρετε μετεωρολογία εσείς; Είσαι μετεωρολόγος ή μαθηματικός; Οι μετεωρολόγοι και οι δημοσκόποι είναι εκτός πραγματικότητας. Αν θέλετε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ξέρω να τα δίνω κι εγώ».

     

    Ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος λέει τον καιρό στο Open ΤV, απάντησε: «Δεν ήρθα εδώ για να ξεφτιλιστώ, όπως ξεφτιλίζεστε εσείς». 

     

    Με τη κυρία Μεγαλοοικονόμου να συνεχίζει: «Δεν είναι μετεωρολόγος, το γράφουν τα σάιτ. Μαθηματικός είναι, δεν είναι πιστοποιημένος μετεωρολόγος. Κι εγώ είμαι αστροναύτης».

     

    Ο κ. Καλλιάνος ανταπάντησε: «Της είπε ο Λεβέντης “μην την παραδώσεις την έδρα, θα πάει στον Καλλιάνο”. Ομως εγώ έκανα δήλωση, ότι δεν είμαι σκίουρος να κρεμαστώ από καρέκλες, δεν δέχομαι την έδρα… Εχετε καταφέρει να ξεφτιλίζεστε καθημερινά. Σοβαρευτείτε, είστε 70 χρονών γυναίκα και σας παίζει το “Ράδιο Αρβύλα” όλη μέρα. Γελάνε τα πλατό όπου πάτε, γελάει όλη η Ελλάδα».

     

    Ξανά η κυρία Μεγαλοοικονόμου: «Είσαι σεξιστής, είναι κοπλιμέντο αυτό για μια γυναίκα; Δεν είμαι 70, έχω γεννηθεί το 1953. Είστε σεξιστής. Είσαι σαν τον Γεωργιάδη τον παιδεραστή; Τέτοιους έχει η Νέα Δημοκρατία; Κοίτα να δεις αν μπορείς να βγεις βουλευτής, γιατί θα σε φάνε τα μεγάλα κεφάλια, όπως φάγανε τον Αυτιά».

     

    Εν ολίγοις πέρασαν 11 και κάτι λεπτά της ώρας αμπελοφιλοσοφίας για να δούμε ξανά την Μεγαλοοικονόμου που όλοι αγαπήσαμε…

  • Η Νοτοπούλου θέλει να «επανανονοματοδοτήσει» την πολιτική - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό

    Η Κατερίνα Νοτοπούλου, τέως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και νυν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, είναι ένα διακριτό δείγμα πολιτικού.

     

    Νεαρή, εργασιομανής, έτοιμη για όλα. Ακόμα και για την πρόκληση να πάρει την ελληνική γλώσσα και να την αναδείξει ως κάτι το ζωντανό, το εύπλαστο, το διαθέσιμο για πειραματισμούς.

     

    Ετσι, η κυρία Νοτοπούλου αποφάσισε να εισάγει έναν νεολογισμό (αν όχι σολοικισμό): έγραψε στο Instagram ότι θέλει να «επανανονοματοδοτήσει» την πολιτική για να κάνει τους νέους να πιστέψουν ότι αξίζει. Οτι αξίζει όχι μόνο την «επανανονοματοδοσία» (sic) αλλά γενικά.

    Τώρα, αν θέλει να επανανονοματοδοτήσει όντως την πολιτική, υπάρχουν πολλές ιδέες. Μπορεί να την πει Νεφέλη, ή Ιόλη, αρκεί να προσέξει να μην πέφτει η γιορτή μαζί με τα γενέθλια και στεναχωρηθεί η μικρή.

    Εκτός και αν ήθελε να γράψει «επανανοηματοδοτήσουμε». Αλλά αυτά είναι υψηλά νοήματα, ακόμα και για μια νύφη του Θερμαϊκού.

  • Η Γέφυρα των Χασμουρητών

    Είχε προαναγγελθεί ως μέγα δρώμενο στον ευρύτερο χώρο της προοδευτικής παράταξης. Από το πρωί της Δευτέρας, οι ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είχαν διαταχθεί να μιλούν για τη «Γέφυρα» λες και ήταν του Καλατράβα. Το ίδιο και τα sites που παίρνουν γραμμή από την Κουμουνδούρου και προέβλεπαν «πάνω από 100 οι υπογραφές γνωστών στελεχών της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας» υπέρ της σύμπραξης ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Τελικά η μάζωξη έγινε στο Polis Art Cafe. Ηταν ο Παν. Παν., ήταν και ο Χρήστος ο Μαχαίρας, οι άνθρωποι που σε μια στροφή της μοίρας τούς έλαχε να εκπροσωπούν τον Φώτη τον Κουβέλη, ήταν και η Μαρία η Ρεπούση που είδε συνωστισμό αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και μπήκε. Ηταν και λίγοι άλλοι, 100 δεν τους λες…

     

    Κάποιοι κυκλοφόρησαν και τις υπογραφές των προσωπικοτήτων του χώρου.

     

    Κάποιοι άλλοι τη συγκεκριμένη φωτογραφία με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ να έχει σπεύσει βαριεστημένα σε μια εκδήλωση της «Γέφυρας», για να βγάλει την υποχρέωση στον Αλέξη Τσίπρα που ακόμα πιστεύει ότι μπορεί να πείσει ότι θα κάνει στροφή στην Κεντροαριστερά.

    Στη φωτογραφία, ο σύντροφος και γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης σχεδόν έχει αποκοιμηθεί.

     

    Δίπλα του η συντρόφισσα Τασία Χριστοδουλοπούλου και αυτή προσπαθεί να κρατηθεί ξύπνια.

     

    Παραδίπλα ο Σπύρος Δανέλλης δείχνει πόσο καλά μπορεί να δείχνει και ξύπνιος και ευθυτενής —προφανώς τα χρόνια στο κινηματικό Ποτάμι με τα τσάγια και τα σακίδια του έκαναν καλό.

     

    Δεξιά ο Δημήτρης Σεβαστάκης σε ένα στιγμιότυπο «πού στο διάολο έμπλεξα».

     

    Πιο πέρα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος να ψάχνει πώς μπορεί να βγάλει καλή selfie ως κεντροαριστερός.

     

    Και το τελείωμα, ο ταλαίπωρος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που έχει το ταλέντο να κοιμάται με ανοιχτά μάτια.

     

    Μιλάμε για big bang στην Κεντροαριστερά…




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01