394
| Twitter

Αζοφίτες: Δεν είναι πια πολεμιστές, φυγαδέψτε τους τραυματίες μας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 19:54

Αζοφίτες: Δεν είναι πια πολεμιστές, φυγαδέψτε τους τραυματίες μας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 19:54

Χρησιμοποιώντας το Twitter, οι Αζοφίτες που βρίσκονται στα υπόγεια του «Αζοφστάλ» στέλνουν μηνύματα και φωτογραφίες με τα οποία επιδεικνύουν βαριά «πολεμικά τραύματα», ζητούν τη στήριξη «του πολιτισμένου κόσμου» και την επέμβαση του ΟΗΕ. «Απαιτούν», δε, να απεγκλωβιστούν άμεσα από εκεί δηλώνοντας «τραυματίες που δεν είναι πια πολεμιστές».

Βασικός στόχος τους είναι να μην πέσουν ζωντανοί σε ρωσικά χέρια, και για αυτόν τον λόγο το σημείωμά τους κλείνει με το αίτημα να φυγαδευτούν σε εδάφη «που ελέγχονται από την Ουκρανία».

Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι τα τραύματα τους είναι κάθε είδους: άλλος έχει σπασμένο βραχίονα και αντιβραχιόνιο, άλλου κακοφορμίζουν οι πληγές, κάποιου τρίτου φλεγμαίνει το παραμορφωμένο πρόσωπο. Υπάρχουν και κάποιοι που εμφανίζονται ανάπηροι

Οι Αζοφίτες έγραψαν στο Twitter: «Ολος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να δει τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι τραυματισμένοι, οι ανάπηροι υπερασπιστές της Μαριούπολης, και να δράσει! Σε πλήρως ανθυγιεινές συνθήκες  έχουν ανοιχτές πληγές δεμένες πρόχειρα με ράκη μη αποστειρωμένων επιδέσμων. Δεν υπάρχουν φάρμακα, ούτε και τρόφιμα.

»Καλούμε τον ΟΗΕ και τον Ερυθρό Σταυρό να δείξουν την ανθρωπιά τους και να επιβεβαιώσουν τους βασικούς λόγους υπάρξεώς τους, να διασώσουν τους τραυματίες που δεν είναι πλέον πολεμιστές. Οι στρατιώτες που βλέπετε στις φωτογραφίες υπερασπίζονταν την Ουκρανία και υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. Η Ουκρανία και η παγκόσμια κοινότητα δεν μπορούν τώρα να τους προστατέψουν και να τους φροντίσουν;

»Ζητούμε την άμεση απομάκρυνση των τραυματισμένων σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία, όπου θα τους παρέχεται βοήθεια και η κατάλληλη φροντίδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...