350
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν κάποιον που αψήφησε την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαϊάμι | REUTERS/Marco Bello

Αχαλίνωτο spring break στις ΗΠΑ των 555.000 νεκρών από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 16:21
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν κάποιον που αψήφησε την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαϊάμι
|REUTERS/Marco Bello

Αχαλίνωτο spring break στις ΗΠΑ των 555.000 νεκρών από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 16:21

Τον Μάρτιο του 2020, οι παραλίες της Φλόριντα έγιναν θέμα στις ειδήσεις όταν πλημμύρισαν από κόσμο που απολάμβανε τις φοιτητικές ανοιξιάτικες διακοπές που στις ΗΠΑ ονομάζονται Spring Break και πέφτουν κοντά στο Πάσχα των Καθολικών. Ο κορονοϊός είχε μόλις ξεκινήσει τη θανατηφόρα διαδρομή του στη χώρα.

Για τους χιλιάδες φοιτητές -κυρίως- που έσπευσαν έναν χρόνο αργότερα στις ίδιες παραλίες, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα. Ούτε οι 555.000 νεκροί στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τους οποίους οι 33.000 στη Φλόριντα, δεν τους σταμάτησαν. Ηταν τόση η κοσμοσυρροή όμως, που ακόμα και εκεί, όπου λόγω του ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη, τα μέτρα δεν είναι τόσο αυστηρά, οι αρχές ανησύχησαν και επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ.

Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου, σημειώθηκαν επεισόδια, η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν το πλήθος και συνέλαβε περισσότερους από 1.000 παρανομούντες.

Συνωστισμός και στις παραλίες του Miami Beach

Στο Μαϊάμι έφτασαν περισσότεροι άνθρωποι από ότι μπορεί να αντέξει η περιοχή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει έως τις 12 Απριλίου για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, από Πέμπτη έως Κυριακή.

Επίσης, τα καταστήματα στην πολυσύχναστη περιοχή South Beach θα μείνουν κλειστά.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι,  Νταν Γκέλμπερ, δήλωσε στο CNN: «Πολλοί έρχονται, πραγματικά, χωρίς την πρόθεση να ακολουθήσουν τους κανόνες, και το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί χάος και αναταραχή που δεν μπορούμε να αντέξουμε. Είναι σαν ροκ συναυλία, άνθρωποι παντού. Αν θες να έρθεις εδώ για να τρελαθείς, πήγαινε κάπου αλλού».

Πολύς ο κόσμος, ελάχιστες οι μάσκες στο Μαϊάμι

«Το South Beach πλημμύρισε με κόσμο. Δεν μπορούσες να δεις πεζοδρόμιο, δεν μπορούσες να δεις γκαζόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραούλ Αγκίλα, σύμβουλος του δήμου του Miami Beach. Πρόσθεσε επίσης, ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία για την προστασία όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών.

Η Φλόριντα παραμένει ένα από τα επίκεντρα του κορονοϊού στις ΗΠΑ, με δύο εκατομμύρια κρούσματα, από τα 29 εκατ. συνολικά σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα, στην πολιτεία καταγράφονται ημερησίως, κατά μέσο όρο, 4.300 νέα κρούσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...