476
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γιώργος Παππάς, Καλλιόπη Βέτα, Ελενα Ακρίτα) αποχωρούν από το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες την Κυριακή | YouTube / OPEN

Αυλαία για το τριήμερο του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2024, 14:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/01/2024, 12:45
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γιώργος Παππάς, Καλλιόπη Βέτα, Ελενα Ακρίτα) αποχωρούν από το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες την Κυριακή
|YouTube / OPEN

Αυλαία για το τριήμερο του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2024, 14:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/01/2024, 12:45

Αποχωρούν σιγά σιγά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις Σπέτσες, καθώς την Κυριακή ολοκληρώθηκε η τριήμερη «συνεδρίαση των Σπετσών».

Από τις πρώτες αποχωρήσεις το πρωί ήταν αυτή της Ελενας Ακρίτα, ενώ πολλά κορυφαία κομματικά στελέχη είχαν αναχωρήσει από το νησί από το Σάββατο το βράδυ.

Οι «κεφαλές» του κόμματος, δηλαδή οι δύο γραμματείς, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παππάς, αλλά και κορυφαία στελέχη, όπως ο διευθυντής της ΚΟ Γιώργος Τσίπρας και η Ρένα Δούρου, η οποία έμεινε τις λιγότερες ώρες όλων στο νησί, ήταν μεταξύ όσων αποχώρησαν ήδη από το Σάββατο, ανέφερε το protothema.gr.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κάθισε μόλις ένα 24ωρο στις Σπέτσες και αποχώρησε και εκείνος το βράδυ του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του αρχικού προγραμματισμού οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν τη δεύτερη ημέρα του τριημέρου, ωστόσο κάποιοι από τους συμμετέχοντες δεν πρόλαβαν να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους, με αποτέλεσμα οι εργασίες να συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, όπως ανέφερε η «Αυγή».

Στις εργασίες στις Σπέτσες δεν πήραν μέρος ο Αλέξης Τσίπρας, η Ολγα Γεροβασίλη και η Μαρίνα Κοντοτόλη ενώ η Κυριακή Μάλαμα και η Ελενα Ακρίτα συμμετείχαν, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους, θέλοντας να συμβάλουν ενδεχομένως στο «μήνυμα ενότητας» που εξέπεμψε το weekend στο κοσμοπολίτικο νησί, κατά την κομματική εφημερίδα.

Μάλιστα «εκφράζεται ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των συζητήσεων», προσέθεσε η «Αυγή».

Πάντως, παρότι στο τρίτο εικοσιτετράωρο της παραμονής τους στις Σπέτσες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να ολοκλήρωσαν τις παρουσιάσεις τους, ούτε τα όσα είχαν προετοιμάσει οι ίδιοι, ούτε η κεντρική εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, έγιναν γνωστά.

 

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για πυκνή πολιτική συζήτηση τουλάχιστον 20 ωρών εργασίας, με 30 τοποθετήσεις, σημειώνοντας πως «το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης της ΚΟ ήταν οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, για καλύτερο εισόδημα, καλύτερες δουλειές, καλύτερο περιβάλλον, καλύτερη Παιδειά, καλύτερη Υγεία».

«Συνδυάζει την συνεδρίαση της ΚΟ με την επεξεργασία των θέσεων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, η Κουμουνδούρου δημοσιοποίησε τη «σύνοψη» όλων των παρουσιάσεων-εισηγήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους βουλευτές κατά την τριήμερη συνάντηση εργασίας της ΚΟ, στις Σπέτσες.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι «στην πυκνή πολιτική συνεδρίαση με τις 30 λεπτομερώς επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και τις 20 ώρες συλλογικής δουλειάς και διαλόγου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στην διαμόρφωση των αξόνων για ένα Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο, στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς κατά την έναρξη των εργασιών».

♦ Δείτε εδώ τη συνοψη των 30 παρουσιάσεων

Επισημάνθηκε ότι το σχέδιο που πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό, στην ευημερία και πρόοδο για όλους, σε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και σε μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...