619
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H Αυγέρη σε άγνοια της πραγματικότητας: Να παραδώσουν τις έδρες τους οι αποχωρήσαντες

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2023, 19:22
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H Αυγέρη σε άγνοια της πραγματικότητας: Να παραδώσουν τις έδρες τους οι αποχωρήσαντες

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2023, 19:22

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να κοιτάει ως μοναδικό, ταξικό και πολιτικό του αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτόν θέλουμε να νικήσουμε. Εφεξής θα κριθούμε όλοι στη μάχη που θα δίνουμε για να χάσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Και όχι στη μάχη που θα δίνουν ορισμένοι για να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ»: αυτό δήλωσε σε συνέντευξή της στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στη σκιά της ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών της «ομάδας Αχτσιόγλου» και την αποχώρηση δεκάδων μελών της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στη συγκεκριμένη κίνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους οι αποχωρήσαντες, η βουλευτής ήταν κατηγορηματική αλλά και σε μια καταφανέστατη άγνοια της πραγματικότητας καθώς στη μεν Βουλή οι 11 ετοιμάζουν τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα (με όλα τα προνόμια αυτής) στη δε Ευρωβουλή,  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απομείνει με δύο από τους έξι που εξέλεξε το 2019

«Σαφέστατα», απάντησε η κυρία Αυγέρη. «Εξάλλου υπάρχουν και ιστορικά και πολιτικά παραδείγματα βουλευτών που φεύγοντας παρέδωσαν την έδρα τους. Οπως μου είχε πει και εμένα μια παλιά συντρόφισσα όταν εξελέγην, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των μελών όχι κόμμα των βουλευτών. Το ίδιο ισχύει και για τους ευρωβουλευτές –και για τον κ. Κούλογλου, και τον κ. Κόκκαλη, αλλά και για τον κ. Παπαδημούλη που έχει και πολιτική εμπειρία και ιστορική γνώση για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Ο καθείς και η κάθε μία θα κριθούν από τον κόσμο και την Ιστορία».​

Ισως βέβαια η κυρία Αυγέρη θα μπορούσε να ρωτήσει και την συντρόφισσά της τη Θεοδώρα Τζάκρη η οποία το 2012 (μετά τα μνημόνια δηλαδή) είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ και έπειτα πήρε την έδρα της και την πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια η κυρία Αυγέρη επανέλαβε τους ισχυρισμούς του γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, και του ίδιου του κ. Κασσελάκη, ότι οι αποχωρήσαντες δεν ανοίγουν την πόρτα της εξόδου για πολιτικούς λόγους.

«Δυστυχώς αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι όλη η προσπάθεια όσων αποχώρησαν το τελευταίο δίμηνο έχει επικεντρωθεί στο πώς να κάνουν αντιπολίτευση σε έναν νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Και να υπονομεύουν θα πω εγώ. Και απορώ! Τι ωραία πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει ώστε να μην είμαστε στις δημοσκοπήσεις –όπως μας δείχνουν– τρίτο κόμμα, αλλά μια αξιωματική αντιπολίτευση που την πιστεύει ο κόσμος», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Και προσέθεσε: «Διάβασα πάρα πολύ προσεκτικά κάθε γραμμή της ανακοίνωσης αυτών που αποχώρησαν και εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικά μένω με την απορία: ποιος είναι ο πολιτικός λόγος που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά δεν τον έχω καταλάβει, πέραν της διαφωνίας τους για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις προεδρικές εκλογές. Αυτό θα το κρίνει η Ιστορία».

Πάντως είναι «μη δημοκρατική συμπεριφορά να μη σέβεται κανείς τη λαϊκή βούληση να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση, με συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών και κοινοβουλευτική ομάδα. Για να δίνει ισχυρές μάχες ως ισχυρή αντιπολίτευση. Και επίσης δεν είναι δημοκρατικό να μην σέβεται κανείς την απόφαση όσων κατά χιλιάδες εξέλεξαν ένα νέο πρόεδρο», σύμφωνα με την ίδια.

Η Δώρα Αυγέρη δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί και τις πρόσφατες δηλώσεις Κασσελάκης περί οράματος επιστροφής στην «παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα», η οποία σχολιάστηκε αρνητικά.

«Είναι κακό πράγμα οι νοικοκυραίοι; Από πότε η νοικοκυροσύνη, η προσπάθεια, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη έχουν ταυτιστεί με τη Δεξιά; Δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να απαντήσω σε αυτό. Η ίδια προέρχομαι από μια περιοχή με νοικοκυρές και νοικοκύρηδες που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν τα σπιτικά τους. Και σε αυτούς απευθυνόμαστε. Στη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Καθήκον της Αριστεράς είναι να διαβάζει τις νέες συνθήκες και τον νέο άνθρωπο. Αλίμονο αν δεν το κάνει αυτό η σύγχρονη, η προοδευτική, ανανεωτική και πατριωτική Αριστερά», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...