Η (πρωτόδικη) καταδίκη του πρώην βουλευτή και πρώην στελέχους της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια κατά ανηλίκων, προσέφερε στην κυβέρνηση μια καλή ευκαιρία να χτυπήσει την Πειραιώς.
Από την πρώτη στιγμή το Μαξίμου έσπευσε να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είχε μιλήσει για «πολιτική δίωξη» ενώ το αδίκημα ήταν τέτοιας φύσεως καθώς και να καταδείξει ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, στελέχη της ΝΔ είχαν πάει να υποστηρίξουν τον κατηγορούμενο πρώην βουλευτή (εδώ).
Η συνέχεια δόθηκε το βράδυ της Τρίτης στο στούντιο της ΕΡΤ, όπου ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επόμενη ημέρα» του Σεραφείμ Κοτρώτσου. Δίπλα του καθόταν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης.
Αναπόφευκτα η συζήτηση πήγε και στην καταδίκη του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος για ένα μικρό διάστημα ήταν και στο περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ.
Ο κ. Αυγενάκης δεν είχε πρόβλημα να χαρακτηρίσει «σκευωρία» την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ. Παρά ταύτα πρόσθεσε ότι «σέβεται την απόφαση του Δικαστηρίου».
«Επειδή τον ξέρω προσωπικά δεν πιστεύω τίποτε από όλα αυτά. Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και την στηρίζουμε. Ο κ. Γεωργιάδης, υπήρξε ένας από τους εθελοντές που υποστήριξαν τον κ. Μητσοτάκη επί τρεις μήνες, όταν διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μερικές ημέρες μετά την ανάληψη της αρχηγίας από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να αποχωρήσει από οποιαδήποτε συμμετοχή στη λειτουργία του κόμματος. Δεν είχε ούτε έχει οργανική θέση στο κόμμα», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος ακολούθως επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ανακοίνωση που εξέδωσε, μιλώντας για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας.
Ο γραμματέας της ΝΔ διάβασε σημεία του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα, κάνοντας λόγο «για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο οργανισμό».
Στη συνέχεια άσκησε σφοδρή κριτική κατά του Μαξίμου που έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται σε μάρτυρα υπεράσπισης, «κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», όπως παρατήρησε ο κ. Αυγενάκης, «αλλά και σε πρόσωπο, δηλαδή τον Κώστα τον Κυρανάκη, που έκανε το… έγκλημα να παραβρεθεί στο δικαστήριο. Πού έχει ξανακουστεί τέτοιο πράγμα;», αναρωτήθηκε με νόημα.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News