550
O διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στις δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Οpen | YouTube/Οpen

Αττική Οδός: Εγκλωβίστηκαν τα εκχιονιστικά μας! Συγγνώμη, νιώθουμε ντροπή

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 10:17
O διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στις δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Οpen
|YouTube/Οpen

Αττική Οδός: Εγκλωβίστηκαν τα εκχιονιστικά μας! Συγγνώμη, νιώθουμε ντροπή

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 10:17

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 βγήκε το πρωί της Τρίτης ο Φάνης Παπαδημητρίου, διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, προκειμένου να δώσει μία πρώτη εξήγηση για το τεράστιο φιάσκο με τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο λόγω χιονόπτωσης.

Ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της εταιρείας και δεσμεύθηκε πως οι ευθύνες  θα αποδοθούν.

«Είμαι εδώ και 18 χρόνια διευθυντής κυκλοφορίας στην Αττική Οδό και ντρέπομαι για την εικόνα αυτή», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Οσο για την παντελή απουσία μέσων αποχιονισμού από τον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Αττικής δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι τη στιγμή που ξεκίνησε η σφοδρή χιονόπτωση, ήταν στην Αττική Οδό 35 εκχιονιστικά, αλλά σχεδόν τα μισά εγκλωβίστηκαν και αυτά (!) λόγω των ακινητοποιημένων οχημάτων μέσα στην Αττική Οδό (ούτε λόγος βέβαια για λειτουργία ΛΕΑ ή πρόνοιας διατήρησης τουλάχιστον ενός ρεύματος κυκλοφορίας ανοικτού ώστε να μην υπάρξει αυτό το απαράδεκτο αποτέλεσμα με εκατοντάδες οδηγούς, παιδιά -ακόμα και βρέφη- και ηλικιωμένους αβοήθητους στο χιόνι).

«Και εκατό εκχιονιστικά να είχαμε, δεν θα έφταναν», παρατήρησε χαρακτηριστικά, ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού παρακάμπτοντας  προφανώς το ότι σημασία δεν έχει μόνο ο αριθμός των μέσων αλλά κυρίως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός (πώς δηλαδή θα λειτουργήσουν).

Ο κ. Παπαδημητρίου επέμεινε ότι η «Ελπίς» έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς -όπως είπε- πρώτη φορά είδε τόσο έντονη χιονόπτωση αλλά και τόσο αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους, εξηγώντας ότι η διαφορά με τη «Μήδεια», πέρυσι, είναι ότι τότε υπήρχε lockdown, ενώ τη Δευτέρα όλος ο κόσμος ήταν στους δρόμους.

Η Αττική Οδός βρέθηκε να παίζει με έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει, ισχυρίστηκε o κ. Παπαδημητρίου.

Και ενώ εκατοντάδες οδηγοί έμειναν επί ώρες, τελείως αβοήθητοι περνώντας τη νύχτα παγιδευμένοι στον χιονισμένο αυτοκινητόδρομο, ισχυρίστηκε ότι κάποιοι, όταν τους προτεινόταν να οδηγηθούν με τα αυτοκίνητά τους εκτός Αττικής Οδού σε παράπλευρους δρόμους διαφυγής, επέλεγαν να παραμείνουν εκεί!

«Μας έλεγαν ότι προτιμάμε να μείνουμε εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό και ας βγούμε την άλλη ημέρα το πρωί», υποστήριξε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στο κανάλι του Open (δείτε τις κάτω) o κ. Παπαδημητρίου.

«Μην πιστεύετε τίποτα και κανέναν. Όλα όσα βλέπετε είναι από κεντρικά σημεία της Αττικής Οδού όπου υπάρχει πρόσβαση. Είμαστε κολλημένοι στο ίδιο σημείο της Αττικής Οδού από χθες το μεσημέρι. Λένε για τρόφιμα, νερά και κουβέρτες κι εδώ δεν έχει φτάσει τίποτα. Δεν έχουμε δει άνθρωπο. Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν έχει έρθει κανένας να δει τι κάνουμε κι αν ζούμε. Βοηθήστε μας έχουμε χάσει την υπομονή μας, κάνει απίστευτο κρύο διότι τα καύσιμα τελειώνουν με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούμε το καλοριφέρ. Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, ενώ δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κανέναν διότι οι μπαταρίες των κινητών μας εξαντλούνται. Δεν μπορώ να πιστέψω την ταλαιπωρία που ζούμε», περιγράφει από την μεριά του  ένας από τους εγκλωβισμένος οδηγούς, την ώρα που το Twitter έχει «γεμίσει» από ανάλογες καταγραφές.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...