393
Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, η συγγραφέας των παραμυθιών με τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ: δεν «μάσησε» από τις απειλές των τριών τρανς έξω από την πόρτα της | Bruce Glikas/Bruce Glikas/FilmMagic (Getty Images)

Ατρόμητη σαν τον Χάρι Πότερ αποδεικνύεται η συγγραφέας του

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2021, 18:19
Τζέι Κέι Ρόουλινγκ, η συγγραφέας των παραμυθιών με τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ: δεν «μάσησε» από τις απειλές των τριών τρανς έξω από την πόρτα της
|Bruce Glikas/Bruce Glikas/FilmMagic (Getty Images)

Ατρόμητη σαν τον Χάρι Πότερ αποδεικνύεται η συγγραφέας του

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2021, 18:19

Τρία άτομα που συστήνονται στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και σε όλον τον κόσμο σαν «ακτιβιστές για τα δικαιώματα των τρανς» δημοσίευσαν στο Twitter μία φωτογραφία της οικίας της συγγραφέα του παιδικού ήρωα Χάρι Πότερ, της γνωστής σειράς βιβλίων και κινηματογραφικών φιλμ, της Τζέι Κέι Ρόουλινγκ (J. K. Rowling). Η ενέργεια των τριών τρανς είχε απειλητικό χαρακτήρα, υπονοούσε ότι η Ρόουλινγκ πλέον είναι εκτεθειμένη, ότι όλοι ξέρουν πού κατοικεί, συνεπώς και οι εχθροί της, άρα είναι πιθανόν ανά πάσα στιγμή να δεχθεί επίθεση από οιονδήποτε.

Αμυνόμενη, η Ρόουλινγκ αντεπετέθη στα σόσιαλ μίντια με επικρίσεις κατά των τριών τρανς. Με την ευκαιρία, η συγγραφέας αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ήδη πολλές απειλές για τη ζωή της και ευχαρίστησε την αστυνομία της Σκωτίας, του τόπου όπου διαμένει δηλαδή, για τη βοήθεια που της έχει προσφέρει.

Το «έγκλημα» της Ρόουλινγκ είναι… ασυγχώρητο, αφού το νεόκοπο ιδεολόγημα της «ακύρωσης» κάθε παράδοσης (των φύλων, των φυλών, των εθνών, της κουλτούρας, της εκπαίδευσης, κ.λπ.) από περιθωριακό ρεύμα έχει καταστεί κυρίαρχη μόδα: η συγγραφέας υπερασπίζεται –και από φεμινιστική σκοπιά κιόλας– τα δικαιώματα των γυναικών, εννοουμένων με βιολογικά κριτήρια φυσικά, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι είναι λάθος η αντικατάσταση της σημασίας του βιολογικού φύλου από τη θεωρία των (δεκάδων) «φύλων».

Οι τρανς είχαν φωτογραφηθεί μπροστά από το σπίτι της κρατώντας πινακίδες που έγραφαν πολιτικοφανή συνθήματα, όπως το «Trans liberation now». Η Ρόουλινγκ απάντησε σε αυτά τα άτομα ευθέως και άφοβα: «Πρέπει να λογαριάσουν το γεγονός ότι έχω λάβει τόσες πολλές απειλές θανάτου, που θα μπορούσα να τις κάνω ταπετσαρία στο σπίτι μου… Οπως βλέπετε, δεν έχω σταματήσει να μιλάω».

Στα σόσιαλ μίντια αρκετά τρανς άτομα, αλλά και γυναίκες βέβαια, όπως και σύλλογοι, υποστήριξαν το δίκιο της Ρόουλινγκ. Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη στοχοποίησή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...