276
Σκίτσο με τον Ράιαν Ρουθ που κατηγορείται ότι ήθελε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ | REUTERS/Lothar Speer

«Αθώος» δηλώνει ο άνδρας που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2024, 21:45
Σκίτσο με τον Ράιαν Ρουθ που κατηγορείται ότι ήθελε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ
|REUTERS/Lothar Speer

«Αθώος» δηλώνει ο άνδρας που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2024, 21:45

Ο 58χρονος Ράιαν Ρουθ, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πυροβολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, δήλωσε σήμερα «αθώος» για όσα του καταλογίζονται, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφονίας του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Δηλώνουμε αθώοι» για τις πέντε κατηγορίες, είπε η συνήγορος υπεράσπισης Κρίστι Μιλιτέλο κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης ακρόασης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουέστ Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα.

Ο Ρουθ απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή εάν γνωρίζει τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. Συνελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει, αφού πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον είδαν να κρύβεται πίσω από θάμνο κρατώντας ημιαυτόματο τουφέκι κοντά στο γήπεδο γκολφ όπου βρισκόταν ο Τραμπ.

Εκτός από την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο Ράιαν Ρουθ κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοκατοχή λόγω του ποινικού μητρώου του, κατοχή όπλου του οποίου ο σειριακός αριθμός είχε σβηστεί, κατοχή όπλου με πρόθεση διάπραξης βίαιου εγκλήματος, καθώς και για επίθεση εναντίον ομοσπονδιακού πράκτορα.

Σύμφωνα με το FBI, που ανέλυσε τα στοιχεία των τηλεφωνικών του επικοινωνιών, ο Ρουθ βρισκόταν από τις 18 Αυγούστου στη Φλόριντα, με το κινητό του τηλέφωνο να εντοπίζεται πολλές φορές κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, στο Μαρ-α- Λάγκο. Προτού γίνει αντιληπτός και συλληφθεί, είχε μείνει σχεδόν 12 ώρες στο σημείο, σύμφωνα με την εισαγγελία, η οποία δημοσιοποίησε χειρόγραφη επιστολή του Ρουθ στην οποία εξέφραζε — αρκετούς μήνες νωρίτερα — την πρόθεσή του να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 13 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (2017-2021) τραυματίστηκε στο δεξί αυτί από πυρά νεαρού Αμερικανού, ο οποίος κατόπιν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή της Secret Service, όχι όμως προτού σκοτώσει έναν θεατή και τραυματίσει άλλους δύο παριστάμενους σε προεκλογική ομιλία του Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...