457
| INTIMEnews

«Αθάνατος»! Ο αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 14:42
|INTIMEnews

«Αθάνατος»! Ο αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 14:42

«Αθάνατος»! Με τη λέξη αυτή, συγγενείς, γείτονες και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη τη στιγμή που από το σπίτι του, στη συμβολή των οδών Επιφανούς και Γαριβάλδη, στην Ακρόπολη, έβγαινε το φέρετρο με τη σορό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, η σορός του μεγάλου δημιουργού θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την ερχόμενη Τρίτη έως την Πέμπτη.

Την ώρα που έφευγε η νεκροφόρα, η Μαρίζα Κωχ είπε το δικό της αντίο, ρίχνοντας κλαδιά βασιλικού.

Εμφανώς καταβεβλημένη, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, είπε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες μέρες είχε επιδεινωθεί πολύ. «Ηταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Να τον αγαπάτε, αναπαύθηκε, θα ξεκουραστεί», δήλωσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

 

Στο σπίτι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, συντετριμμένος, ο Γιώργος Νταλάρας, μαζί τη σύζυγό του Αννα Νταλάρα. «Για λίγο τώρα σιγή», έγραψε στη ανάρτησή του.

Εκεί ήταν επίσης ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας και ο Γιώργος Λιάνης, που δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος:

«Για μένα ήταν πιο ξεχωριστός, θα τολμήσω να το πω, και από τον θάνατο του πατέρα μου. Έζησα κοντά του σαν γιος του. Η απώλεια είναι τεράστια. Παράλληλα νιώθω και μια χαρά μέσα μου, όχι μόνο λύπη, γιατί αυτός ο άνθρωπος που φεύγει τώρα, ήταν τόσο γεμάτος από Ελλάδα που ξεχειλίζει, και αυτή την εισπράττω συνέχεια. Είμαι γεμάτος από την Ελλάδα του Μίκη, από τον ίδιο τον Μίκη. Στεναχωριέμαι, αλλά ταυτόχρονα είμαι πολύ περήφανος, χαρούμενος γιατί ξέρω ότι έφυγε ο τελευταίος επιφανής Έλληνας, γιατί αυτό ήταν ο Θεοδωράκης, αλλά οι Έλληνες ξέρουν κι έχουν τρόπους να τιμούν τους μεγάλους απόντες».

Τριήμερο λαϊκό προσκύνημα

Οπως προαναφέρθηκε, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την ερχόμενη Τρίτη έως την Πέμπτη.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο τόπος της ταφής.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των γονιών και του αδελφού του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση τη οικογένειας:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο

10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000

Την ώρα που έφευγε η νεκροφόρα,  η Μαρίζα Κωχ είπε το δικό της αντίο ρίχνοντας κλαδιά βασιλικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...