429
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αθανασίου: Ποτέ δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 21:56
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αθανασίου: Ποτέ δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 21:56

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην υπουργός, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Νομού Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις αναφορές τους περί σκοπιμότητας παρακολούθησης βουλευτών για λόγους εθνικού συμφέροντος που προκάλεσαν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αθανασίου.

Οπως προσέθεσε, τούτο προκύπτει και από την προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησής του. «Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας», κατέληξε.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο βουλευτής είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο τοπικό Μέσο της Λέσβου «Στο Νησί», τα εξής:

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής ο οποίος έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους… Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος… Δεν λέω ότι υπάρχει καμιά απειλή, προς Θεού… Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ… Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί;

Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια. Αν υπάρχει η διαδικασία την οποία ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως (να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα). Τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος; Τι λέει το Σύνταγμά μας στο Άρθρο 19; Λέει επί λέξει: ‘νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας’. Αυτό λέει το Σύνταγμα».

Αντιδράσεις

Με αφορμή την παραπάνω δήλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Αθανασίου ότι προέβη σε «ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας» καθώς ισχυρίστηκε ότι «ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι» και ζήτησε την αποπομπή του βουλευτή από τον Πρωθυπουργό.

Η Κουμουνδούρου σχολίασε και τις διευκρινίσεις του βουλευτή λέγοντας πως «προσπαθεί μέσα από το γνωστό καταφύγιο της “παρερμηνείας” να αμφισβητήσει αυτό που άκουσαν οι πάντες: τη στοχοποίηση Ελλήνων βουλευτών βάσει του θρησκεύματός τους».

Για την αξιωματική αντιπολίτευση «τα πράγματα είναι απλά: ο κύριος Αθανασίου αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών και επιχείρησε να εμφανίσει ως αναγκαίες τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων».

Με ανακοίνωσή της η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επίσης καυτηρίασε την τοποθέτηση του Χαράλαμπου Αθανασίου ως «απαράδεκτη», μιλώντας για μία δήλωση που «βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες».

Οι βουλευτές του κόμματος ζήτησαν την «την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής», «την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ. Αθανασίου» και «την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News