175
Ανδρες του ΜΑΤ έχουν συλλάβει έναν νεαρό που έχουν σχεδόν ξεγυμνώσει κατά τα επεισόδια στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2019 | Twitter

Αστυνομία: Στέλνει στον Συνήγορο του Πολίτη περιστατικά βίας στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 15:09
Ανδρες του ΜΑΤ έχουν συλλάβει έναν νεαρό που έχουν σχεδόν ξεγυμνώσει κατά τα επεισόδια στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2019
|Twitter

Αστυνομία: Στέλνει στον Συνήγορο του Πολίτη περιστατικά βίας στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2019, 15:09

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τα επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια μετά τη πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο την Παρασκευή, στις οποίες οι δυνάμεις καταστολής εμφανίζονται μεταξύ άλλων να έχουν ξεγυμνώσει έναν συλληφθέντα και να τον τραβούν από το εσώρουχο.

Στις καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία και αλόγιστη βία -στα όρια του εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας- το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε με την αποστολή των σχετικών καταγγελιών στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η αστυνομία καλεί ακόμη τους πολίτες που έχουν αντίστοιχο υλικό ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά να απευθυνθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του οργανισμού.

Η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι αποστέλλει «στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά “αστυνομικής βίας”, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

» Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...