231
Για άλλη μια φορά, ο Μπόρις Τζόνσον επιστράτευσε δικαιολογίες που δεν στέκουν | Ian Vogler/Pool via REUTERS

Αστείες δικαιολογίες από τον Μπόρις: Δεν μου είπαν ότι το πάρτι παραβίαζε τους κανόνες…

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 22:04
Για άλλη μια φορά, ο Μπόρις Τζόνσον επιστράτευσε δικαιολογίες που δεν στέκουν
| Ian Vogler/Pool via REUTERS

Αστείες δικαιολογίες από τον Μπόρις: Δεν μου είπαν ότι το πάρτι παραβίαζε τους κανόνες…

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 22:04

Ενα επιχείρημα που -το λιγότερο που μπορεί να πει κανένας- δεν είναι πειστικό επικαλέστηκε ο Μπόρις Τζόνσον για να εξηγήσει γιατί είχε βρεθεί τον Μάιο του 2020, στην πρώτη καραντίνα, σε πάρτι στη Ντάουνιγκ Στριτ, το οποίο προφανώς και παραβίαζε τους κανονισμούς.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι κανένας δεν του είχε πει ότι μια συγκέντρωση με 100 ανθρώπους (τόσοι ήταν οι προσκεκλημένοι…) ήταν αντίθετη με τους κανόνες που ίσχυαν για όλους τους πολίτες.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη ζήτησε «ταπεινά συγγνώμη» για «άστοχες εκτιμήσεις» («misjudgements») που έγιναν. Αλλά, όπως είπε, δεν θα είχε επιτρέψει να γίνει το πάρτι αν του είχαν πει ότι παραβιάζει τους κανόνες.

Ο Μάρτιν Ρέινολντς, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, είχε καλέσει στο πάρτι, που έγινε στις 20 Μαΐου 2020, πάνω από 100 ανθρώπους. Τα ποτά, γράφει το Politico, τα έφεραν οι καλεσμένοι.

Ο Τζόνσον, σχεδόν δύο χρόνια μετά το συμβάν και αφού έχει αποκαλυφθεί ότι τα πάρτι ήταν ο κανόνας παρά η εξαίρεση, δηλώνει πλέον ότι «αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για ό,τι έγινε». Ωστόσο, συνέχισε, «κανένας δεν μου είπε ότι ‘αυτό παραβιάζει ό,τι ζητάμε από τον κόσμο να μην κάνει’». Παραδέχτηκε δε ότι έγινε πάρτι την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου – άλλη μία «άστοχη εκτίμηση» κατά τον Τζόνσον.

Επιπλέον, ο βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι απάντησε σε ερωτήματα της Σου Γκρέι, η οποία ερευνά αν στο πρωθυπουργικό γραφείο παραβίαζαν τους κανόνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...