Θα μπορούσε να εντάσσεται στα fake news, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Σύμφωνα με τον Guardian, το καρκινοειδές είδε η Καρίσα Λίντστραντ όταν ψάρευε αστακούς με τη βάρκα της στα νερά του Γκραντ Μανάν, την περασμένη εβδομάδα.
«Δεν μπορώ να πω πώς το απέκτησε» δήλωσε η Λίντστραντ, η οποία έχει εμπειρία επί του θέματος, αφού ψαρεύει αστακούς εδώ και 4 χρόνια. «Μοιάζει περισσότερο με ένα τατουάζ ή ένα σχέδιο επάνω στον αστακό και όχι κάτι που μεγαλώνει μέσα σε αυτό».
Η φωτογραφία που έβγαλε η Λίντστραντ προκάλεσε πλήθος συζητήσεων για το πώς βρέθηκε εκεί το λογότυπο.
Πολλοί υποθέτουν ότι ο αστακός μεγάλωσε, κατά κάποιο τρόπο, γύρω από ένα κουτάκι Pepsi το οποίο μπορεί να βρέθηκε στον πάτο του ωκεανού.
Η συγκεκριμένη, όμως, φωτογραφία, πέραν των όποιων αστεϊσμών, εγείρει ανησυχίες για το μέγεθος των πλαστικών και των σκουπιδιών που πετιούνται στους ωκεανούς του κόσμου – αρκετές φορές στο protagon έχουμε γράψει σχετικά.
Είναι γεγονός ότι περίπου 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται ετησίως και πάνω από 8 εκατομμύρια πετιούνται στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ομάδα Plastic Oceans.
"It seemed more like a tattoo or a drawing on the lobster rather than something growing into it." https://t.co/3MCNQ42xIo
— LophiusPat (@LophiusPat) November 29, 2017
Επίσης, o Μάθιου Αμποτ, συντονιστής θαλάσσιων προγραμμάτων στο Συμβούλιο Διατήρησης του Νιου Μπρούνσγουικ, δήλωσε στο CBC News πως αυτή η φωτογραφία -η οποία έγινε viral- απεικονίζει το πόσο διαδεδομένα είναι τα ανθρώπινα σκουπίδια.
«Στο σημείο όπου ζούσε ο αστακός, υπήρχαν σκουπίδια που είχαν φτάσει ακόμη και στα βαθιά νερά», δήλωσε ο Αμποτ.
Ο αστακός θεωρείται το εντυπωσιακότερο προσφερόμενο έδεσμα των μπουφέδων για όλες τις εποχές, σ΄ όλα τα μέρη του κόσμου. Σήμερα έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως δείγμα της γαστρονομικής πολυτέλειας, ο «βασιλιάς των εδεσμάτων», όχι τόσο για τις γευστικές και θρεπτικές του αξίες, όσο για τη φινέτσα του και την απαγορευτική του τιμή. Αλλά και για την αμηχανία που προκαλεί στον τρόπο μαγειρέματός του. Ο αστακός παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και σε μεταλλικά στοιχεία, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο είδος ψαριών ή θαλασσινών ζώων, ξεπερνώντας ακόμα και τη θρεπτική αξία του γάλακτος, ειδικότερα σε ασβέστιο, λαμβανομένου υπόψη ότι μ΄ αυτά χτίζει το κέλυφός του. Η δε θερμιδική του προσφορά περιορίζεται στα 90 cal/100 gr.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News