Στη «σίγουρη» επιλογή της απ’ ευθείας αντιπαράθεσης με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, καταφεύγουν ο ένας μετά τον άλλον οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις μεταξύ τους αψιμαχίες, κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου. Καθώς εμπεδώνεται η εκτίμηση πως είναι μάλλον απίθανη, ή τουλάχιστον εξαιρετικά δύσκολη η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας ακονίζουν τα αντιπολιτευτικά τους μαχαίρια πασχίζοντας να αποδείξουν στη βάση της ΝΔ ότι είναι αποτελεσματικότεροι των αντιπάλων τους ώστε να «εκθρονίσουν» τον Αλέξη Τσίπρα από τον πρωθυπουργικό θρόνο.
Οι απίστευτες καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, που αποκάλυψε σε χθεσινή του συνέντευξη ότι πολιτικοί, οι οποίοι έχουν σχέσεις με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή του αλλά και οι μη ανεκτές για τη ΝΔ δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ιδίως μετά τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των περισσότερων εκ των γαλάζιων υποψηφίων στην πολεμική τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με τις δηλώσεις Πανούση, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του αλλά και τη δικαιοσύνη να προχωρήσει τάχιστα σε διερεύνηση της υπόθεσης. Τονίζει δε ότι οι καταγγελίες Πανούση αφήνουν πολύ βαριές σκιές στο πολιτικό πεδίο, ενώ επιτελικά της στελέχη προϊδεάζουν ότι θα φέρουν το όλο θέμα στη Βουλή. Ο κ. Μεϊμαράκης, που συντηρεί το θέμα Φίλη, χαρακτήρισε χθες ενδοτικό τον πρωθυπουργό και του ζήτησε προτού μεταβεί στη Τουρκία να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. «Θεωρώ πολύ ενδοτικό μήνυμα προς την Τουρκία τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, δεν κατάλαβα, τι περιμένει από εκεί» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης, από το Βόλο, όπου βρέθηκε χθες βράδι, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. «Οι αναφορές που έκανε για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που απειλούν ευθέως τη ζωή του γεννούν εντονότατο προβληματισμό. Η δε απάντηση της κυβέρνησης είναι ανεπαρκέστατη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Νωρίτερα από τα Χανιά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαϊκισμό και αντιαναπτυξιακή λογική και επέμεινε ότι πρέπει η ΝΔ να μετατραπεί από ένα κόμμα σε συρρίκνωση στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να μπολιαστεί με νέες ιδέες, αλλά και πρόσωπα.
Ο κ. Μεϊμαράκης, που συντηρεί το θέμα Φίλη, χαρακτήρισε χθες ενδοτικό τον πρωθυπουργό και του ζήτησε προτού μεταβεί στη Τουρκία να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα
Στο θέμα των καταγγελιών Πανούση αναφέρθηκε από τον Πύργο Ηλείας, όπου περιοδεύει και ο κ. Γεωργιάδης: «Πείτε μου τώρα εσείς, σε ποιο κράτος του κόσμου ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως θα μπορούσε να κάνει τέτοιας μορφής καταγγελία και σήμερα να μην έχει γίνει χαμός, να μην έχει επέμβει εισαγγελέας, να μην έχουν συγκληθεί υπουργικά συμβούλια και να πουν: Έχουμε υπουργούς, που έχουν σχέση με τρομοκράτες και απειλούν τη ζωή άλλου υπουργού;». Ο κ. Γεωργιάδης επισκεπτόμενος νωρίτερα τη Μεσσηνία είχε υπογραμμίσει ότι μόνος αυτός από τους τέσσερις υποψηφίους για την αρχηγία της ΝΔ μπορεί να κάνει ιδεολογική σύγκρουση και να νικήσει την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Ο ίδιος, πάντως, εξακολουθεί να ζητά δημόσιο διάλογο μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας και προκαλεί πλέον τον κ. Τζιτζικώστα να αποδεχθεί ένα debate των τριών, ωστε να υποχρεωθεί να συναινέσει και ο απρόθυμος κ. Μεϊμαράκης.
Τέλος, πυρά κατά του κ. Μεϊμαράκη εξαπέλυσε σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ επελέγη για να διαχειριστεί τη στασιμότητα και ότι αυτό πλέον πρέπει να τελειώσει. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπό τη δική του ηγεσία η ΝΔ μπορεί να σταματήσει το σερί ηττών από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψει τα σχέδια του κ. Τσίπρα, όπως επεσήμανε, για την εγκαθίδρυση ενός νέου τύπου καθεστωτισμού. Αναφερόμενος δε στα τζάκια και τις βαρονίες της ΝΔ, σημείωσε πως ο ίδιος δεν έχει γύρω του μηχανισμούς και πως οι τίτλοι ευγενείας σε ένα κόμμα είναι κατάλοιπα του προηγούμενου αιώνα. Επέμεινε ότι η σύγχρονη Κεντροδεξιά πρέπει να είναι ανοιχτή, συμμετοχική με την ιδεολογία της στραμμένη σε περισσότερη δημοκρατία, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες για όλους.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News