179
Τελωνειακοί υπάλληλοι επιβλέπουν την εκφόρτωση των εμβολίων της Moderna | Canada Border Services Agency/Handout via REUTERS

Αρχισε η διανομή του εμβολίου της Moderna στον Καναδά

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2020, 10:16
Τελωνειακοί υπάλληλοι επιβλέπουν την εκφόρτωση των εμβολίων της Moderna
|Canada Border Services Agency/Handout via REUTERS

Αρχισε η διανομή του εμβολίου της Moderna στον Καναδά

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2020, 10:16

Η θυγατρική της εταιρείας μεταφορών FedEx στον Καναδά και η Innomar Strategies, θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας διανομής φαρμάκων AmerisourceBergen, ανακοίνωσαν την παραμονή των Χριστουγέννων ότι άρχισαν να διανέμουν το εμβόλιο της Moderna σε όλη την καναδική επικράτεια.

Με χωριστή ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό γνωστοποίησε ότι μια πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου αυτού, του δεύτερου που έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, προχθές Τετάρτη, βρίσκεται πλέον στον Καναδά.

Η καναδική κυβέρνηση αναμένει να έχει παραλάβει 168.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna ως το τέλος του 2020.

Η Οτάβα σύναψε συμβάσεις με τις FedEx και Innomar Strategies για την διανομή δόσεων εμβολίων.

Σε αντίθεση με τις γειτονικές ΗΠΑ, ο Καναδάς έχει τρόπον τινά καταφέρει να ελέγξει στην επιδημία της Covid-19 και με πληθυσμό περί τα 38 εκατ. κατοίκους έχει χάσει 14.600 ανθρώπους εξαιτίας του ιού, επί συνόλου 528.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να λάβει έγκριση από τις εποπτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 6 Ιανουαρίου, με σημαντική καθυστέρηση απ’ ό,τι στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...