231
| IntimeNews

Αρβελέρ για Θεοδωράκη: Νιώθω σήμερα ορφανή – Ορφάνεψε ο τόπος

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 17:26
|IntimeNews

Αρβελέρ για Θεοδωράκη: Νιώθω σήμερα ορφανή – Ορφάνεψε ο τόπος

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 17:26

Η γνωστή Βυζαντινολόγος και Ιστορικός Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ μίλησε στην ΕΡΤ για τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 96 ετών.

Η κυρία Αρβελέρ τόνισε ότι «ο Μίκης για μένα δεν ήταν απλώς ένας παγκόσμιος μουσικός, μεγάλος και τρανός. Ήταν η έκφραση της ελληνικής ψυχής», για να συμπληρώσει ότι «με τον Μίκη ζήσαμε τα ωραία και τα οδυνηρά. Δεν μπορεί παρά να είμαστε όλοι σε ένα πένθος που θα διαχειριστούμε τραγουδώντας τα αθάνατα τραγούδια του». Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Νιώθω σήμερα ορφανή. Ορφάνεψε ο τόπος. Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν η σύμπτυξη όλης της τραγικής του ιστορίας, ένα σχεδόν αιώνα»

«Μια εποχή τελειώνει, ελπίζω ότι δεν τελειώνει και το όνειρο: Ελληνισμός ίσον πολιτισμός», επισήμανε, για να προσθέσει ότι «ο Θεοδωράκης είναι η οδυνηρή και η μεγαλοσύνη Ελλάδα. Αν σκεφτούμε τι υπέφερε ο αριστερός Θεοδωράκης, τι ακριβώς υπέφερε ο άνθρωπος που αγάπησε την Ελλάδα, όχι σαν παιδί του, άλλα σαν μάνα του, για μένα ο Θεοδωράκης είναι ο Έλληνας, και γράφω το Ε κεφαλαίο γιατί ακριβώς τίποτα άλλο δεν σκέφτηκε παρά την μεγαλοσύνη και το καλό αυτού του τόπου παρόλα τα οδυνηρά που του επιφύλαξε κάποια στιγμή».

«Ο Θεοδωράκης ζει και τα τραγούδια του, η μουσική είναι αυτή που θα θυμίζει πάντοτε ότι η Ελλάδα της εποχής του ήταν μια Ελλάδα με τραγική τύχη αλλά πάντοτε με τη μεγαλοσύνη για ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...