423
Πέρασε ανεπιστρεπτί από ό,τι φαίνεται η περίοδος των thumbs up για Στέφανο Κασσελάκη και Κώστα Αρβανίτη (στη φωτογραφία υπό το βλέμμα Ξενογιαννακοπούλου και Καραμέρου) | INTIMEnews

Αρβανίτης κατά Κασσελάκη: Δεν πάει άλλο, την κύρια ευθύνη έχει η ηγεσία

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 15:24
Πέρασε ανεπιστρεπτί από ό,τι φαίνεται η περίοδος των thumbs up για Στέφανο Κασσελάκη και Κώστα Αρβανίτη (στη φωτογραφία υπό το βλέμμα Ξενογιαννακοπούλου και Καραμέρου)
|INTIMEnews

Αρβανίτης κατά Κασσελάκη: Δεν πάει άλλο, την κύρια ευθύνη έχει η ηγεσία

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 15:24

Το σκηνικό πλήρους αποσύνθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρά η παρέμβαση ενός ακόμη εκ των κορυφαίων στελεχών του- του ευρωβουλευτή Αρβανίτη, ο οποίος με ένα «Δεν πάει άλλο», εκφράζει αφενός την αγωνία και αγανάκτησή του για το εσωκομματικό αλαλούμ στην Κουμουνδούρου, και αφετέρου επιχειρεί να «βάλει στη γωνία« ως αποκλειστικό υπεύθυνο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Οπως αρχικά υπενθυμίζει ο Κώστας Αρβανίτης, στην παρέμβασή του στο τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, «είχα δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιστορικό κόμμα, με τα σύμβολα, τη βιβλιοθήκη, τα χρώματα και τους ήρωές του. Το μεγάλο, κοινό μας σπίτι, μπορεί και πρέπει να χωράει τους πάντες, αρκεί να το σέβονται. Κάποιοι, όμως, δεν το σέβονται. Αντίθετα, το υπονομεύουν διά της απαξίωσης».

«Την κυρία ευθύνη την έχει αδιαπραγμάτευτα η ηγεσία. Με ιδιωτική και προσωπική ατζέντα, συνεχιζόμενες αλλαγές στρατηγικής με την δημιουργία εσωτερικών εχθρών, προκαλώντας μείζον θέμα στην πολιτική και κοινοβουλευτική δράση», τονίζει ο ευρωβουλευτής και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Στέφανο Κασσελάκη συνεχίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη. Μεγάλες ευθύνες έχουν όσοι επέλεξαν να φύγουν, όσοι θολώνουν τα νερά με αντιπερισπασμούς, αλλά και όσοι απέχουν από την εύρεση λύσης«.

«[…] Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατία, ούτε κεντροαριστερά. Μόνο ως ενισχυμένη Αριστερά μπορεί να προωθεί λύσεις για κοινωνικές, εθνικές, παλλαϊκές και ευρωπαϊκές ανάγκες, με συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις», διαμηνύει αναφερόμενος προφανώς στο σχέδιο μετασχηματισμού του κόμματος από τη σημερινή του ηγεσία και «όσοι δεν μπορούν να εκπληρώσουν με υπευθυνότητα την αποστολή τους, και όσοι συμβάλλουν στην θλιβερή εκτράχυνση, έχουν εξ ορισμού αποτύχει και κρίνονται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκείς», υπογραμμίζει.

Και με αφορμή την εισήγηση για την αλλαγή του ονόματος, αντιτείνει πως «αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι rebranding, αλλά ομοψυχία, δουλειά, προγραμματισμό και κυρίως πολιτική δράση».

«Προσωπικά», σημειώνει, «δεν συντάχθηκα ποτέ με καμία ομάδα, καμία φράξια, κανένα οργανωμένο ή ιδιοτελές συμφέρον, καμία δράκα του παρασκηνίου. Η έγνοια μου είναι και θα είναι πάντα το κόμμα μας.

»Φέρω τη νωπή λαϊκή εντολή 159,874 πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους για να προωθήσουμε τις αριστερές μας πολιτικές, το πρόγραμμά μας, και πάνω από όλα για να δώσουμε λύση στα μεγάλα τους προβλήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

»Ομως, η κρίση διάρκειας στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πλέον επηρεάζει και τη λειτουργία της ίδιας της LEFT, και έχω ιστορική ευθύνη να τοποθετηθώ δημόσια»,  προσπαθεί να εξηγήσει ως προς τα κίνητρα της παρέμβασής του την οποία κλείνει το ίδιο αιχμηρά για την ηγεσία Κασσελάκη:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα μας. Όσοι δεν πιστεύετε στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήστε τον τουλάχιστον ήσυχο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...